Ciężki temat do ugryzienia mam ostatnimi dniami. Mam pracę w PL dosyć dobrą, płaca też ok, jest pewna, ale mam możliwość wyjazdu za granicę za dużo lepsze pieniądze. Trochę więcej pracy ale kosztem funtów na koncie. Kiedyś byłem już w Anglii, pracowałem jako barman pod Liverpoolem. Fajnie było, kasa się zgadzała, co piątek na koncie
Mój dylemat, wyjechać i rzucić to wszystko ? Jak już rzucę to wszystko i zdecyduję się na powrót do PL to nie będę mieć szansy na pracę o taką co mam teraz, przynajmniej nie za te pieniądze. Nie mam tu nikogo, mieszkam w nowym mieście od prawie roku. Generalnie jestem sam jak palec- dwóch znajomych w UK, którzy mnie namawiają.
@HaDwaO: czyli jesteś samotny w kraju, a Twoi kumple siedza na emigracji i zarabiają lepsze pieniądze do czego Cię zachęcają? Do UK - kraju, gdzie spokojnie możesz pokierować swoja kariere i osiągnać plany, bez podkładania kłód pod nogi?
@locheck: a co jest złego w wynajmowaniu pokoju? Poważnie wynajmowałbyś całe mieszkanie/dom będąc tu samemu lub tylko z drugą połówką (w sensie dzieci brak)? @scobos: tak mi się zawsze kojarzy, gdy słyszę takie opinie, nie wiem dlaczego. ( ͡°͜ʖ͡°)
Czy jeżeli mam 35 lat to w razie w jest szansa na to że powołają mnie do wojska? Jak jestem mgr inż to idę na szeregowego lumpa czy coś więcej na start? Pytam bo nie wiem kiedy #!$%@? do Chorwacji.
Ciężki temat do ugryzienia mam ostatnimi dniami.
Mam pracę w PL dosyć dobrą, płaca też ok, jest pewna, ale mam możliwość wyjazdu za granicę za dużo lepsze pieniądze. Trochę więcej pracy ale kosztem funtów na koncie. Kiedyś byłem już w Anglii, pracowałem jako barman pod Liverpoolem. Fajnie było, kasa się zgadzała, co piątek na koncie
Mój dylemat, wyjechać i rzucić to wszystko ? Jak już rzucę to wszystko i zdecyduję się na powrót do PL to nie będę mieć szansy na pracę o taką co mam teraz, przynajmniej nie za te pieniądze.
Nie mam tu nikogo, mieszkam w nowym mieście od prawie roku. Generalnie jestem sam jak palec- dwóch znajomych w UK, którzy mnie namawiają.
Poradźcie coś....
Nie przeliczasz GBP na PLN prawda?( ͡° ʖ̯ ͡°)
WTF?!
@scobos: tak mi się zawsze kojarzy, gdy słyszę takie opinie, nie wiem dlaczego. ( ͡° ͜ʖ ͡°)