Wpis z mikrobloga

#produkcjamuzyki #tworzeniemuzyki
Muzyczne mureczki, takie pytanko mam, może gupie, morze mondre, no nie wiem.
Chcę kupić monitory studyjne tylko chcę wydać do około 500zł (za parę). Jest to dobra opcja? Profesjonalistą nie jestem ale wiem że takie monitory mi się przydadzą. A jeśli jest to dobra opcja to jakie modele polecacie?
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Waclaw-Kabel: KRK seria Rokit nie jest najlepsza ale nie przesadzaj. Na start mu wystarcza i zmiesci sie w podanym budzecie.

PS. To czy sa zmulone zalezy od konkretnego modelu. RP6 sa zmulone, RP5 G3 tez ale juz G2 nie.
  • Odpowiedz
@NeXIcE: Jesli chcialby podejscia profesionalnego to musi jeszcze doliczyc koszty pomieszczenia, co jest bardzo istotne.

np KRK RP5 G2 na start to dobry wybor, ja od nich zaczynalem :)
  • Odpowiedz
@TheNaturator: Tanie Mackie sa na podobnym poziomie co tanie KRK, mam porownanie.

Mozesz jeszcze zainteresowac sie Yamaha HS80. Bardzo ciezko na nich cos wykrzesac ale jesli juz sie uda to prawie wszedzie brzmi jak zloto.

Graja bardzo plasko lecz detalicznie, co sprawia, ze latwo na nich kontrolowac dzwiek.

O ile pamietam sa takze tanie.
  • Odpowiedz
@TheNaturator: Możesz jeszcze obczaić PRESONUS ERIS. Około 750zł. Znajomy ma i grają nawet ok.
Ja sam jestem posiadaczem Adamów A7X (2,5k za sztuke) i mogę je zarekomendować :)

Krk odradzam modele z membraną 5 i 6 (miałem kiedys KRK RP5) - poprostu nie mają bassu i będziesz się w------ł jeśli robisz coś z pogranicza elektroniki. Do hiphopów/wokali powiedzmy, że na początek wystarczą.
  • Odpowiedz
@Waclaw-Kabel: Czego oczekujesz? Rokit to najtansze monitory KRK.

Z ta biedronka to przesadzasz bo osobiscie znam wielu producentow ktorzy na tych monitorach dzialaja a i sam mialem je na start wiec uwazam, ze na start sa dobre.

Zas Adamy o ktorych wspominasz nie maja dziwnej gory a jestes przyzwyczajony raczej do dziwnej gory ;) mam A7X. Sa doskonale.
  • Odpowiedz
@TheNaturator: kilka lat temu kupiłem parę używanych na gwarancji za 600 czy 650 (8", są jeszcze 5"). Rozejrzyj się za używanym sprzętem, czasem się takie trafiają. Gościu z tego kanału ma dobre pojęcie o miksie, więc jego recenzja może uwiarygodnić wybór. ludzie pieprzą że behringery są do d--y. owszem, te najtańsze tak. te i b2031a to dobry sprzęt.
G.....y - @TheNaturator: kilka lat temu kupiłem parę używanych na gwarancji za 600 cz...
  • Odpowiedz