Wpis z mikrobloga

@eLOeL: niby w wieku 20 lat to nie przegryw ale uważaj bo w takiej gównorobocie jest bardzo łatwo zostać na dłużej ;-). Ci znajomi 'co się marnują' pewnie też przyszli 'na chwilę' i siedzą do dzisiaj. Więc, pracuj, wszystko spoko ale szukaj czegoś bardziej ambitnego.
  • Odpowiedz
@eLOeL: normalne. Pracowałam na produkcji i to była moja najlepsza i najłatwiejsza praca. W porównaniu do innych to 0 stresu, spoko płatna, śmieszy mnie jak ludzie wartościują "praca fizyczna to tylko dla niewykształconych i bez ambicji" - za kasę, którą tam zarabiałam po pracy mogłam się kształcić, rozwijać swoje pasje.
  • Odpowiedz
@eLOeL: Jakiej produkcji? Ja pracuję na produkcji jako spawacz. Takze to zalezy. Kilku znajomych pracuje za 1200zl w LG jak murzyni i dla mnie to jest przegryw, bo pójdzie taki jeden z drugim na budowę i nie dosc, ze sie czegos naucza to jeszcze zarobią więcej.
  • Odpowiedz
@no_i_w_ogle: Na produkcji nadrabia się pensję dodatkami - za czterobrygadówkę, za pracę w nocy, za uciążliwe warunki pracy i uznaniową. W Polsce w dużym mieście obecnie płacą ok 1350 + 350zł netto, więc lepiej niż na wielu bardziej wymagających stanowiskach. Ale nadal nie uważam żeby to była lekka i dobrze płatna praca ;)
  • Odpowiedz
Czy praca na produkcji w wieku 20 lat to #przegryw czy raczej normalne?

@eLOeL: niektórzy ludzie całe życie spędzają na produkcji i są szczęśliwi więc nie widzę problemu.
  • Odpowiedz