Wpis z mikrobloga

@SScherzo: Wybacz, że zmuszam Cię do czytania tego po raz kolejny ale ja nie szukam specjalnie w sieci tego typu tematyki, wyświetliło mi się więc postanowiłam skorzystać z okazji i zapytać. Oczywistym powinno być, że co kto je to wyłącznie jego prywatna sprawa, a jednak nadal trzeba to tłumaczyć i tak w kółko możemy pisać.
@Kacman90: Nie rozumiem za bardzo, bo zadałam neutralne pytanie, myślałam, że uzyskam normalną odpowiedź ew.
@PawianZbok: @SScherzo: @Kacman90: ja to mam jednak naryte pod kopułką, bo normalnie szkoda byłoby mi obrabiać termicznie warzywo raz, po to, żeby zaraz obrobić je drugi raz. Wszystko w tym kalafiorze zdechło, został tylko smak ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@PawianZbok: z jednej strony są ludzie od 'hehe zjadłoby się schabowego?' a z drugiej ci od 'hehe nadal mordujesz niewinne miliardy krówek pijąc mleko?' i trudno rozpoznać na kogo się trafiło. W sumie też mnie interesuje odpowiedź na pytanie które zadałaś ale nie szukałem jej jakoś specjalnie a tutejsi wegetarianie nie są skorzy do jej udzielenia.
@PawianZbok: przejrzyj tagi wegetarianizm/weganizm. połowa to prowokacje i "śmieszne żarty" mięsnych wykopków a druga połowa to ból dupy o to, że weganie jedzą produty podobne do mięsnych i żeby nie śmieli używać podobnych nazw bo burger bez mięsa to nie burger. Nic dziwnego że reagują na każdą uwagę alergicznie
A kotlety wyglądają przepysznie :))
@PawianZbok: Ale to nie wygląda jak mięso. To wygląda jak kotlet z panierką. Nie wiem po co mięsożercy obtaczają mięso w wegetariańskiej panierce. Czyżby nie było dobre samo w sobie? ( ͡° ͜ʖ ͡°) a może nie chcą żeby mięso wyglądało jak mięso?
A odpowiadając na twoje pytanie. To nie jest upodabnianie warzyw do mięsa, bo kotlet to nie jest tylko coś z mięsa. Od setek lat