Wpis z mikrobloga

100 108,66 - 13,21 = 100 095,45

Po tygodniu szaleństw już spokojniej - ale skoro udało mi się wstać odpowiednio wcześnie i miałem luz z czasem powrotu to wskoczyłem w ciuchy i poleciałem.
Jednak nie ma to jak okolice 5 rano - miłe 14 stopni, a Słońce nie praży tylko przyjemnie i delikatnie ogrzewa. No i prawie nie ma aut, a ludzi jeszcze mniej :) Mam nadzieję że tym razem @rdza dała radę ;)
Sam bieg słaby, ale jakoś osłabiony się czuję - niemniej udało się wyszarpać te 4:58.

Oho - ktoś dzisiaj złamie 100k :)

#sztafeta
#biegajzwykopem #bieganie #enronczlapie
enron - 100 108,66 - 13,21 = 100 095,45

Po tygodniu szaleństw już spokojniej - ale ...

źródło: comment_TgSiLjeQKCgFUiskiE6tloRvgeC8tsag.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mam nadzieję że tym razem @rdza dała radę ;)

@enron: Jesteś chodzącym wyrzutem sumienia;) A ja znów się nie pozbierałam i aż mi głupio. Po pracy odrobię tę pańszczyznę, obiecuję;)
  • Odpowiedz
@enron: monitorujesz startowy puls? Chodzi mi o to np. że jak czujesz się czasami mocno zmęczony to zanim zaczniesz biec zauważasz że tętno jest podwyższone niż zwykle przed treningiem?
  • Odpowiedz
@enron: monitorujesz startowy puls? Chodzi mi o to np. że jak czujesz się czasami mocno zmęczony to zanim zaczniesz biec zauważasz że tętno jest podwyższone niż zwykle przed treningiem?

@walter21: pulsometr na starcie czasami lekko świruje więc nie jest to proste - w sumie bez jakiegoś UP3 czy Fitbit Charge HR ciężko by było mieć w miarę pewną kontrolę pulsu spoczynkowego. Teraz jak kupiłem Pebble i ten mi
  • Odpowiedz
@enron: oj akurat wolałbym szczyt wzgórza, bo tam gdzie mieszkam ciężko znaleźć sensowne podbiegi. A mocny trening z podbiegami mogę zrobić, ale 10 km dalej :D
A o puls pytam z ciekawości bo sam też nie prowadzę takich statystyk, ale wiem że treningi powinny być dostosowane do aktualnego zmęczenia. A to można między innymi sprawdzać poprzez tętno spoczynkowe.
  • Odpowiedz
@enron: oj akurat wolałbym szczyt wzgórza, bo tam gdzie mieszkam ciężko znaleźć sensowne podbiegi. A mocny trening z podbiegami mogę zrobić, ale 10 km dalej :D

A o puls pytam z ciekawości bo sam też nie prowadzę takich statystyk, ale wiem że treningi powinny być dostosowane do aktualnego zmęczenia. A to można między innymi sprawdzać poprzez tętno spoczynkowe.

@walter21: no ja mam tak wrednie że cokolwiek bym chciał
  • Odpowiedz
@enron: wiem że nowe garminy monitorują tętno całodobowo. Mi taki bieg na długości ok 15 km z przewyższeniami +-450 m wychodzi raz w tygodniu. I muszę powiedzieć że daje w kość takie bieganie mimo że z ostatniej niedzieli średnie tempo wypadło na poziomie 5,40/km, więc jest potencjał żeby biegać szybciej takie crossy :)
  • Odpowiedz
@walter21: Jakoś garminy mnie nie pociągają ze względu na cenę i niepotrzebny dla mnie gps (przez co rośnie cena, waga, "kobylastość" zegarka). Zobaczę jak to będzie z nowymi pebble2 time - jeśli faktycznie będą miały funkcję pulsometru BTLE to chyba się skuszę. Jednak ekran e-ink to rewelacja - znośny czas działania, zegarek cały czas wyświetla godzinę zamiast pokazywać czarną tarczę :)
  • Odpowiedz