Wpis z mikrobloga

@Existanza: Głównie higiena.
1: Po smażeniu powlekaną patelnię wystarczy przetrzeć papierowym ręcznikiem i jest czysta, po #!$%@? jej gęstym sosiwem już nie.
2: Garnek jest wysoki i w następstwie przy zbliżonej pojemności ma mniejszą średnicę. Wynika z tego kilka rzeczy:
-Można mieszać potrawę bez wylania połowy na kuchenkę (pic related)
-Cała potrawa zajmuje potem mniej miejsca w lodówce.
-Garnek o pojemności nawet bardzo dużej patelni mieści się w zmywarce, i w
Na patelni smażysz, a potem wszystko do gara i tam kontynuujesz.

Po smażeniu powlekaną patelnię wystarczy przetrzeć papierowym ręcznikiem i jest czysta, po #!$%@? jej gęstym sosiwem już nie.


@dran2: wolę umyć patelnię niż garnek i przetrzeć patelnię. patelnię myje się przyjemniej (brak zmywarki). plus duszenie/gotowanie w wysokiej patelni to super opcja.