Wpis z mikrobloga

@Mit_o_chondriach no kolezko mowimy o prostych lancuchac. druga rzecz to piers. kurczaka smazona to co może nie jest jak to okokreśliłes scieta? smazenie proces denaturacji przyspiesza po prostu tak samo jak denaturacja jajka kurzego, gdybys trzymał białko kurze w temp 45 stopni to by sie usmazylo tak samo jak w temperaturze 100 stopni tylko dluzej, jedynie zoltko byloby bardzo surowe i tyle.
  • Odpowiedz
@Mit_o_chondriach: spytaj Biauka ( ͡ ͜ʖ ͡) a poważnie: garbniki w herbacie owszem, mogą powodować denaturację białka. Ale, kuźwa, kwasy też, i to nawet bardziej. A co się dzieje z każdym białkiem jakie spożywasz? Ano trafia do żołądka, gdzie jest w *uj kwasu solnego.....I jakoś nikomu to nie przeszkadza.....A dlaczego? Bo białko po denaturacji ("ścięte") jest lepiej przyswajalne właśnie przez to, że zmienia strukturę....
  • Odpowiedz
@mars83: Napoje wypłukują minerały a po posiłki powodują powstawanie kału, który następnie trzeba wydalić z organizmu. ( ͡° ͜ʖ ͡°)-

Proponuję przestać pić i jeść.
  • Odpowiedz