Wpis z mikrobloga

@Ettercap: X1 poprawili. W najnowszej wersji są zwykłe Fki :) i normalny gładzik... ja niestety pośpieszyłem się i kupiłem jako 'nowość' i żałuję bardzo... uwielbiam serię Thinkpad i jest to już mój 7 z kolei komputer z tym logo... niestety, ale o X1 nie mogę nic dobrego powiedzieć właśnie ze względu na ergonomię... wierzę jednak, że posłuchali ludzi na forach i serwisach i naprawili ten błąd...
to nie sa głośniki tylko odplyw ciepłego powietrza

@michalkosecki:
Raczej wlot powietrza, wylot jest z tyłu. :P

@rybak17:

W tej kwestii dużo zależy od Intela, mniejszy proces produkcyjny procesorów na pewno polepszy chłodzenie ale 13''

Mobilne skylaki na rynku są już od jesieni i powiem ci tak, że jakoś dużo lepiej nie jest, wciąż to głównie zależy od producenta.
@kocham_jeze: co to płytkiego skoku to może kwestia przyzwyczajenia, ale tak zaprojektowane klawisze strzałek (3 obok siebie, z czego góra/dół podzielone) są bardzo niewygodne. korzystam z takiej klawiatury w firmowym ProBooku i nie potrafię się od prawie roku do tego przyzwyczaić.
zdecydowanie wygodniejsza jest opcja z pomniejszonymi klawiszami lewo/prawo, tak jak w obecnym MBP.