Wpis z mikrobloga

"Inferialis, znalazłbyś sobie dziewczynę i zrobił dzieci. Albo chłopaka se znalazł. Albo chociaż psa na początek. No jak tak można ciągle samemu? Dwudziestokilkuletni chłop powinien już przestać być sam. I mieszkanie wynajmować blablableblibla"

Ja mentalnie ze szkoły średniej nie wyszedłem. A z doświadczenia wiem, że nawet część gimbazy bije mnie na głowę pod względem odpowiedzialności xD I w-----a mnie gdy ktoś mi tysięczny raz p------i o tym samym. Że powinienem się "wziąć za siebie". Że powinienem zacząć myśleć "jak dorosły". Z moich obserwacji wynika, że to całe "myślenie jak dorosły" opiera się tylko na odbieraniu sobie radości z życia w imię narzuconych przez społeczeństwo durnych schematów. Na włożeniu sobie w dupę na stałe wielkiego kija i umartwianiu się. Nie mam ochoty na związki. A nawet gdybym miał to i tak ludzie są zdradzieckimi istotami, którym ufanie w związku miłosnym i podanie swojego serca na tacy to proszenie się o kłopoty więc takie związki odpadają w moim przypadku. Nie mam ochoty mieć psa ani innego zwierzaka domowego bo nie potrzebuję. Poza tym za dużo z tym cholerstwem kłopotu. Karmić trzeba, do weterynarza chodzić, rozrywkę zapewniać, sprzątać. Syf. A niemowlaków i tych kilka lat starszych dzieciaków to po prostu nienawidzę. Są głośne, obleśne, durne i upierdliwe.

Wolę mieć kasę dla siebie (kasę czyli te ochłapy, które mi zostają po oddaniu haraczu dla wielce potrzebnej super rozrośniętej organizacji opiekuńczej wiadomo jakiej xD). Lubię gdy w domu nad uchem mi nikt nie nudzi. Lubię brak kłótni w moim życiu. Lubię to, że nikt (pomijam tu polityków xD) nie nakłada na moje życie durnych ograniczeń. Lubię to, że spędzania wolnego czasu nie muszę konsultować z partnerką/partnerem/dzieckiem/psem/kotem etc.

a teraz kończę te żale i idę srać. Na kiblu będe grał w Pokemon Fire Red i spróbuję złapać fajne kamienne typy. Życzcie mi powodzenia ;***

#gorzkiezale #problemypierwszegoswiata #zycie #doroslosctochujoszustwo #zycietochujoszustwo #pokemon
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach