Wpis z mikrobloga

@Lysyn: Ale już twoje dane, nawyki i wszystko co przyciąga reklamodawców to nie pisz że są darmowe.
Poza tym Win10 sam w sobie serwuje reklamy chociażby w kafelkach w menu start.
  • Odpowiedz
@Lysyn: powodów jest kilka. Główny to tak jak napisał @FaraonMerJan żeby Win7 nie podzielił losu XPka, utrzymywanie supportu dla starego systemu to ogromne koszty, wsparcie dla XP było przedłużane kilkakrotnie a tak naprawdę w pewnych przypadkach nadal się nie zakończyło. Druga sprawa to taka że Win10 nie tylko promuje apki (co akurat możesz wyłączyć) ale w ogóle pozwala je używać, w przeciwieństwie do Win7. A wiadomo, skoro są dostępne
  • Odpowiedz
@Weise: Płatne aktualizacje czy Windows 365 to jakieś gdybanie wyciągnięte z tyłka. Na chwilę obecną nic takiego nie zostało zapowiedziane, a nawet wręcz przeciwnie - aktualnie Microsoft wprost odpowiadał na pytania że nie ma w planach dostarczać systemu operacyjnego w formie subskrypcji. Ale załóżmy nawet że płatne aktualizacje się pojawią. Cykl wsparcia technicznego jest wstępnie ustalony do 2025, do tego czasu wszystkie aktualizacje dotyczące bezpieczeństwa muszą być dostępne za darmo,
  • Odpowiedz
  • 0
@Mirkosoft po prostu rozwinales moja wypowiedź. Nie miałem ochoty tyle pisać. Oczywiste jest że nie chcą przyznać się do sprzedaży sporej danych po inwigilacji , zobaczymy co czas pokaże (grubsza afera). W tej chwili to pół argument, tak samo jak twój, spekulacje. Natomiast płatne subskrypcje zostały gdzies udowodnione tylko nie wiem gdzie.
A teraz zastanów się. Microsoft za wszelką cenę chce wcisnąć tobie nowy system internetowy stosując każda możliwa technike. Co
  • Odpowiedz
@Lysyn: Im więcej użytkowników tym łatwiej przekonać do danego produktu klientów. Microsoft zadeklarował się, że do 3 lat Windows 10 będzie zainstalowany na 1 miliardzie urządzeń. Im więcej użytkowników tym szybciej to będzie się rozwijało. A na tym zależy Microsoftowi, bo oprogramowanie pisane w frameworku który wyszedł z Windows 10 (UWP) pozwala napisać 1 aplikację, która będzie działała na kompie, telefonie, IoT, tablecie i innych urządzeniach z W10. To daje
  • Odpowiedz
  • 0
@Lysyn jakiś Mirek mnie namówił więc mam 10. W tej chwili mam mieszane uczucia bo nawet podoba mi się interfejs i zapewnia większą funkcjonalność tylko.. Są problemy z sprzętem, przykładowo lg g3 nie chce współpracować z qpst
  • Odpowiedz