Aktywne Wpisy
Uuroboros +301
Usiądź przy ogniu i ogrzej się zanim ruszymy znów w dół strumienia
#pixelart
#pixelart
WielkiNos +45
Czy można zrobić reklamę na wyzywaniu i poniżaniu kobiet? Tak! Na taki pomysł wpadła jedna z pizzerii w Lublinie zapraszając do siebie hasłem: "zabierz lochę do Rykowiska" co bardzo spodobało się męskiej części klienteli. Damska miała wiele zastrzeżeń co panie wyraziły w komentarzach. Pizzeria je pousuwała, ale nie bez dodatkowego obrażania klientek.
Tutaj pewnie też się to wielu facetom spodoba i będą do tego walić konia wszak nic tak nie cieszy samca
Tutaj pewnie też się to wielu facetom spodoba i będą do tego walić konia wszak nic tak nie cieszy samca
Ciekaw jestem, czemu właściwie na Wykopie we wszelkich dyskusjach w klimatach lewica kontra prawica, w ogóle nie jest przywoływana książka Atlas Zbuntowany pióra Ayn Rand? Krótki opis z Wiki dla niezorientowanych:
Autorka ukazuje wady socjalizmu i państwowych regulacji, jednocześnie podkreślając rolę ludzkiego rozumu, niepowstrzymanej chęci przekraczania kolejnych granic, tworzenia nowych rzeczy i udoskonalania starych. Do tego naprawdę świetnie napisane postacie i wciągająca fabuła. Atlas wydaje się być znacznie lepszym kandydatem na Biblię Wykopu niż 1984 Orwella, który ostatecznie odciął się od wszystkich typowych ustrojów politycznych i stał się anarchistą.
Może Mirków odstrasza długość, u mnie 1000 stron małym druczkiem. Albo prawdą jest teoria, którą ktoś tu podał parę dni temu: że tak naprawdę użytkowników interesuje w prawicy przede wszystkim strona społeczna, a gospodarka to tylko "wolny rynek wszystko załatwi".
Co myślicie o tym i o samej książce? Korwin nie jest dla mnie żadną wyrocznią (choć szanuję go za asertywne podejście do PiS-u), ale jestem ciekaw, czy wypowiadał się kiedyś o niej? To by jakoś świadczyło o obecności dzieł tej autorki w polskiej myśli gospodarczej (robocze określenie).
Jeśli to możliwe, proszę o umieszczanie spoilerów w specjalnych znaczkach. Książka jeszcze nie skończona.
No i ciekawostka: książka ta była ogromną inspiracją dla twórców serii gier komputerowych Bioshock.
Najlepszym przyjacielem wykopowej prawicy jest "chłopski rozum".