Wpis z mikrobloga

@Matioz: Pomyliłem imiona: Melchiah. Tu masz scenke dla odświeżenia pamięci https://youtu.be/lz9HtrZc9Gk?t=43m10s
W skrócie to młodszy brat głównego bohatera, jako bodajże najmłodszy z rodzeństwa (intro) nie cieszył się wielkim uznaniem Kaina, po rozpadzie on i jego klan wycofali się tam gdzie spotykasz ich w grze a sam Melchiah przemienił się w żałosną kreature uformowaną z ludzkich ciał.
Jego historia jest dłuższa, niestety nie grałem w pozostałe części.
  • Odpowiedz
@kuroliszek: Ja wgl musze w to zagrac jeszcze raz, bo za pierwszym nie znalem angielskiego i kompletnie nie lapalem fabuly, dlatego Melchiah kojarzy mi sie głownie z bodajze blood omenem 2, o ile dobrze pamietam
  • Odpowiedz
@Matioz: Sam nabrałem ochoty na powrót do Nosgoth. Nie grałem w Blood Omeny, polecasz? Soul Reaver faktycznie ma fabułe niedostępną bez znajomości angielskiego, opuszczony świat jest głównie kontekstem dla dialogów/monologów. Poza tym ma bardzo ładną angielszczyzne, to dopiero rzadkość w grach wideo.
  • Odpowiedz
@kuroliszek: Melchiah to nie był do końca brat Raziela. Raziel, Turel, Dumah, Zephon, Rahab i Melchiah to byli rycerze zakonu Serafinów, którzy prawie całkowicie wybili wszystkie wampiry z Nosgoth. Kain, po ich śmierci odnalazł ich grobowiec i wskrzesił każdego z nich dając każdemu kolejnemu odrobinę mniej swojej mocy. Raziel z powodu paradoksu czasowego, miał dwie dusze dlatego nie mógł umrzeć, Kain twierdzi, że wiedział o tym zanim wrzucił go do
  • Odpowiedz