Wpis z mikrobloga

#android #xiaomi #redminote3pro

Wrzucam TWRP fastbootem. Jeżeli uruchomię go od razu to jest ok. Ale jeżeli tylko włączę system (global dev)i następnie wyłączę i chcę wejść w TWRP, to zamiast niego jest domyślny obraz z telefonem i kablem usb.

To normalne?
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rzadzu_: no ale właśnie pytanie, czy uda mi się bezpiecznie zainstalować xiaomi.eu z takiego "podatnego" na nadpisanie TWRP. Może głupie pytanie, ale ostatni raz w jakieś flashowanie romów bawiłem się w czasach Androida 2.2 i nie wiem jak to teraz się odbywa ;)
  • Odpowiedz
@kontra: jak chcesz wgrać xiaomi.eu to do twrp możesz spróbować wejść na włączonym telefonie przez komendę adb reboot recovery, to co napisałem wyżej nie ma wpływu na twrp i potrzebne jest tylko w przypadku, gdybyś chciał zostać na oficjalnym romie. Jak ci się uda wejść do twrp to możesz śmiało wgrywać xiaomi.eu, który zawiera już zmodyfikowany boot.img
  • Odpowiedz
@rzadzu_: @pr0rock: @asd1asd: btw, zapomniałem podziękować - dzięki, wszystko się udało zainstalować i wszystko gra i tańczy ;) Widzę, że MiuiPolska (albo ogólnie Miui) ma pewne problemy i walczę z nimi, ale generalnie system jest postawiony i wszystko jest ok.
  • Odpowiedz