Wpis z mikrobloga

Mirki z #gitara i #gitaraelektryczna, ostrzegam przed oszustem:
Znajomy wylicytował tę gitarę za ~2900 zł dosłownie kwadrans temu, po zakończeniu licytacji dostał maila od sprzedawcy z prośbą o pilny kontakt, bo "gitara uszkodzona". Wiadomo już o co chodzi - cena była za niska. Nie minęło kolejnych 15 minut i gitara znowu wylądowała na allegro, już jako sprawna i nawet rocznik się zmienił na 2009 ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dodatkowo w opcji "kup teraz" za 3200 pln "do negocjacji".
Nie wiem o co chodzi, ale coś musi być bardzo nie tak.
#oszukujo #januszebiznesu #allegro
  • 4
@Roszp: Niech pisze do supportu ma dowody na cwaniaczka, może gówno mu zrobią, a może dadzą ostrzeżenie... ja to bym poczekał kilka dni, a ten po 15 minutach wystawił, co za amator xD Teoretycznie umowa została zawarta.
Poza tym jak do negocjacji, to załóżmy, że stówkę zejdzie jak się opłaca nadal to niech się z nim dogada...
@Dezynwoltura: Był telefon, jak się okazało sprzedaje babeczka. Strasznie ponoć kręci, mówi że to nie ona wystawiła tylko jej brat, przeprasza za zamieszanie i za chwilę ma dzwonić brat sprzedawca i wciskać swój kit. Aukcja z kup teraz już zdjęta, chyba się zorientował sprzedawca że lekko przegiął.
Edit: znowu aukcja dostępna ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Roszp: ja bym to olał. Takie granie w #!$%@? zwiastuje tylko kłopoty. Potem się okaże, że to jakaś chińska podróba albo gitara faktycznie jest uszkodzona.