Od jakiegoś czasu mnie nachodzi na #iphone i tak sobie myślę czy nie zmienić mojego HTC ONE M7. Na iPhone 5 chyba mnie nie stać, ale czy 4s to nie szajs? I nie chodzi o to, że jestem wege, a zdaję sobie sprawę z "jakości" systemu jakim jest iOS oraz podoba mi się design jabłuszek
@gacik: nie chce androida, zreszts obecny htc chodzi jak marzenie, greenify, root, lekkie odchudzenie, ale od xx czasu chodzi za mna jabluszko i nie chce zadnych sraomi ( ͡°͜ʖ͡°)
@kiwi_kiwi_kiwi: Wydaje mi się że 5s to jednak minimum, 5 jest znacznie słabsza, pewnie chodzi nadal dobrze ale to już jednak starszy telefon, za to 5s ma bardzo fajny procesor, TouchID i będzie jeszcze długo wspierany.
ale wiesz ze wspolczesne smartphoney sa od iphone 4 w gore a i 4s mial pare wad? wiec porownywanie 4s z ios 6 do ios9.3 czy nowych androidow (po 2.0) to bezsęs
@pieczywowewiadrze: Inaczej. To świetne dopracowanie urządzenia, które mają stosunkowo mało wad. Jednak uważam, że gdy człowiek przestaje tym jarać, że to jabko motzno i w ogóle to te drobne niedogodności jak np.
konieczność korzystania z itunes,
wątpliwej jakości baterie / problemy ze zużyciem energii
i konieczność noszenia kabelka do ładowania prawie zawsze przy dupie,
problemy z nagrzewaniem się i utrudniona wymiana danych z urządzeniami, które nie są jabkiem
i utrudniona wymiana danych z urządzeniami, które nie są jabkiem
@Ramox: cO? uzywam iphone (rozne modele) od premiery 4 i ipada 3 i PC z windowsem i tableta z windowsem i nawet mialem keidys lapka z windowsem xp i maka i zadnego problemu z wymiana danych, tylko robie to tak jak sie to powinno robic a nie rpzez protokol do pilota od telewizora (podczerwien czy BT)
@pieczywowewiadrze: Hm, widzę, że rozkręca nam się tutaj całkiem ciekawa dyskusja. Pozwolę sobie więc zdefiniować kilka pojęć, abyśmy obaj nie mieli wątpliwości co do drugiej strony.
Przede wszystkim nie jestem fanboy'em żadnych urządzeń. Ani tych z jabłkiem, ani tych z zielonym ludzikiem, ani tych, które mają okienka. Zwykle używam sprzętu, który po prostu jest w stanie spełnić moje oczekiwania i wyobrażenie o tym jak taki sprzęt powinien działać.
@Ramox: nie łechtam ego tylko obalam mity powstałe w srodowisku fanbojów konkurencji
a także dość często zmieniałem zestaw muzyki, ponieważ posiadam sporą kolekcję. Dlatego uważam, że jest to uciążliwy aspekt w moim osobistym odczuciu.
wieksza pojemność urządzenia lub abonament spotify premium (czyli sposob w jaki teraz korzysta sie z muzyki) załatwi problem. + itunes do zmian kolekcji muzyki jest duzo lepsze od menadzera plikow, klikasz synchronizuj i zaznaczasz fajki przy playlistach
@pieczywowewiadrze: Uważam, że ta dyskusja jest dla mnie w jakiś sposób poszerzająca horyzonty, więc pozwolę sobie ją kontynuować, a na dodatek odnoszę wrażenie, że obaj ostudziliśmy nieco głowy.
nie łechtam ego tylko obalam mity powstałe w srodowisku fanbojów konkurencji
Wybacz, musiałem zbyt dosadnie przeczytać Twój post. Mój błąd. Nie jestem fanboyem konkurencji i wiem, że też mnie o to nie posądzasz. Osobiste odczucia nie uważam za mity. Ale jak to bywa
@kiwi_kiwi_kiwi: Jak chcesz telefon bez zbędnych bajerów i grzebania w konfiguracji, taki, żeby po prostu działał, to bierz. Mi już dawno przeszedł hype na coraz to lepsze osiągi tel. Polecam 5s, dobrze jak >16GB
#ankieta #ios #telefony
Sprzedać HTC ONE M7 i kupić:
Komentarz usunięty przez autora
jest pełno mułdroidów np. xiaomi, meizu itp itd z super hardware - nie kupuj tego gówna zwanego gejfonem
ale wiesz ze wspolczesne smartphoney sa od iphone 4 w gore a i 4s mial pare wad? wiec porownywanie 4s z ios 6 do ios9.3 czy nowych androidow (po 2.0) to bezsęs
konieczność korzystania z itunes,
wątpliwej jakości baterie / problemy ze zużyciem energii
i konieczność noszenia kabelka do ładowania prawie zawsze przy dupie,
problemy z nagrzewaniem się
i utrudniona wymiana danych z urządzeniami, które nie są jabkiem
zaczynają powoli frustrować.
@Ramox: a do czego Ci ono potzrebne? bo ja poza kopią zapasową i aktualizacją oprogramowania nie korzystam, poza tym sa dziesiatki alternatyw
akurat jakośc jest rewelacyjna: ipad3 np trzyma po 4 latatch dlzuej niz gwarantowany przez producenta czas w dniu premiery
problemy z zasilaniem sa w przypadku nieprawdilowego ladowania, #!$%@? ladowarki, wymienianiu baterii czy ekranu na watpliwej jakosci chinczyki,
@Ramox: cO? uzywam iphone (rozne modele) od premiery 4 i ipada 3 i PC z windowsem i tableta z windowsem i nawet mialem keidys lapka z windowsem xp i maka i zadnego problemu z wymiana danych, tylko robie to tak jak sie to powinno robic a nie rpzez protokol do pilota od telewizora (podczerwien czy BT)
dzie
Hm, widzę, że rozkręca nam się tutaj całkiem ciekawa dyskusja. Pozwolę sobie więc zdefiniować kilka pojęć, abyśmy obaj nie mieli wątpliwości co do drugiej strony.
Przede wszystkim nie jestem fanboy'em żadnych urządzeń. Ani tych z jabłkiem, ani tych z zielonym ludzikiem, ani tych, które mają okienka. Zwykle używam sprzętu, który po prostu jest w stanie spełnić moje oczekiwania i wyobrażenie o tym jak taki sprzęt powinien działać.
Natomiast na podstawie
wieksza pojemność urządzenia lub abonament spotify premium (czyli sposob w jaki teraz korzysta sie z muzyki) załatwi problem. + itunes do zmian kolekcji muzyki jest duzo lepsze od menadzera plikow, klikasz synchronizuj i zaznaczasz fajki przy playlistach
Wybacz, musiałem zbyt dosadnie przeczytać Twój post. Mój błąd. Nie jestem fanboyem konkurencji i wiem, że też mnie o to nie posądzasz. Osobiste odczucia nie uważam za mity. Ale jak to bywa