jaka karme i smaczki polecacie dla ogonkow? co "ludzkiego" moga jesc? na razie jestesmy na verse-laga #szczury #zwierzeta #smiesznypiesek @lupaczkokosow na pewno cos podpowie :)
@JAmajki: Ja kupuje im Rat completa z hipcio. 2kg paczka kosztuje chyba 42zeta przy zamowieniu na 200zl.
Do podjadania na wybiegu orzechy mozesz im dawac, migdaly czy takie jak w puszcze solone (tylko bez soli, nie pamietam jak sie one nazywaja:P) Sa bardzo tluste i duzo bialka maja wiec lepiej niech to wybiegaja.
Talarki z ogorka czy bananka to tez u mnie podstawa przekasek. Raz na jakis czas dostaja owsianke na
Ja daję rat nature i animalsa jednocześnie. Wiem że animals jest karmą niepolecaną ale ja nie zauważyłem nigdy żadnych robali a taki zestaw daje im i pełnowartościowe chrupki i ziarna maści różnej. Smakołyki to osobny temat. - suszone owoce (moja żona używa zamiast cukierków więc ogoniastym się też dostają) - raz w tygodniu kawałek jajka z placu - jabłka, marchewki, kalarepy i inne takie co moja żona się tym żywi - suchy
@GraveDigger no takie powiedzenie: i Ty Brutusie przeciwko mi? to odnosilo sie do wensza @Haszaks, ktory tez chcial, tak jak i Twoja Ciapka zjesc ciurki :)
@JAmajki: Ja swoim potworom jako podstawową paszę dawałem Vitapol dla szczura. Naczytałem się swego czasu o niej na forach gdzie przesiadują te wszystkie gimboekspertki od hodowli że taka straszna, okropna i gorsze niż trutka. A jak wygląda rzeczywistość? To po prostu zwykła mieszanka zbożowa z dodatkami, stosunkowo niedroga (wychodzi tak ~10cbln/kg), fajna ze względu na urozmaicony skład. Szczurasy bardzo chętnie ją wcinały. Jak parę razy próbowałem im dać te ekstrudowane premium
@james-gastovski ja nie lubie vitapolu za te kolorowe gowno wrzucone w ilosci niezliczonej i granulat, ktore u mnie zawsze leci to do kosza, ale dzieki za wszystkie podpowiedzi :)
Teoretycznie każdy bąbel dyskwalifikuje oponę, ale nie mogę nie zapytać wykopowych ekspertów. Opony nie mają nawet miesiąca, ale #!$%@?łem się w dziurę tydzień temu. (╥﹏╥) Jeździć obserwować czy na śmietnik? #opony #pytanie #motoryzacja
na razie jestesmy na verse-laga
#szczury #zwierzeta #smiesznypiesek
@lupaczkokosow na pewno cos podpowie :)
Ja kupuje im Rat completa z hipcio. 2kg paczka kosztuje chyba 42zeta przy zamowieniu na 200zl.
Do podjadania na wybiegu orzechy mozesz im dawac, migdaly czy takie jak w puszcze solone (tylko bez soli, nie pamietam jak sie one nazywaja:P) Sa bardzo tluste i duzo bialka maja wiec lepiej niech to wybiegaja.
Talarki z ogorka czy bananka to tez u mnie podstawa przekasek. Raz na jakis czas dostaja owsianke na
@JAmajki: A to nie one są karmą dla mojej Ciapki? ;)
@GraveDigger: :)
@Haszaks i Ty Brutusie..?
Wiem że animals jest karmą niepolecaną ale ja nie zauważyłem nigdy żadnych robali a taki zestaw daje im i pełnowartościowe chrupki i ziarna maści różnej.
Smakołyki to osobny temat.
- suszone owoce (moja żona używa zamiast cukierków więc ogoniastym się też dostają)
- raz w tygodniu kawałek jajka z placu
- jabłka, marchewki, kalarepy i inne takie co moja żona się tym żywi
- suchy
@JAmajki: A mojego? :)
@JAmajki: Ale one tak smakowicie wyglądają ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@JAmajki: Czemu @haszaks to Brutus pisz mi :)
to odnosilo sie do wensza @Haszaks, ktory tez chcial, tak jak i Twoja Ciapka zjesc ciurki :)
@JAmajki: Powiedzenie znam, myślałem, że o coś głębszego chodzi :)
ale dzieki za wszystkie podpowiedzi :)