Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Kadet20 +36
W 2021 roku kupowałem 51m2 mieszkanie na obrzeżach Warszawy za niecałe 400k (Dokładnie 392k, w cenę wliczone było też już miejsce postojowe oraz "pakamerka" w garażu podziemnym na różne graty. Wahałem się wtedy długo kupować czy nie, czasy Covidu, wszyscy wieszczyli rychły upadek bańki w nieruchomościach i dużo niższe ceny zaraz po końcu pandemii. Na tagu byłem delikatnie mówiąc j*bany od debili że chce kupować bo będzie dużo taniej.
Z racji tego
Z racji tego
#depresja
Komentarz usunięty przez moderatora
Alkohol może też nasilać działania drgawkotworcze niektórych leków tymoleptycznych, które bez niego praktycznie nie występują.
No ale to wszystko zależy od konkretnego leku, w Polsce jest zarejestrowane ponad 20 unikalnych leków przeciwdepresyjnych, które znacznie się między sobą różnią.
-jeśli koniecznie chcesz pić, to ogranicz ilość do towarzyskich dwóch piwek raz na jakiś czas, bo etanol to silny depresant i może zniweczyć całą terapię
-odczekaj przynajmniej dwa tygodnie: Prawdopodobnie poczujesz się gorzej (nie tylko jesli chodzi o nudności, ale takze o czasowe pogorszenie nastroju) i alkohol tylko to
po drugie - przygotuj się na ciężki/bardzo ciężki okres od pierwszego dnia kuracji do trzech tygodni wprzód. Będzie #!$%@?, ale minie, potem będzie spoko, albo zajebiście. Albo bez szału.
po trzecie, w temacie - picie alkoholu podczas przyjmowania leków ssri nie wiąże się z zagrożeniem dla zdrowia lub życia. Nie jest to
Jako ciekawostkę dodam, że
Ja akurat nie miałam mdłości i innych tego typu, raczej takie nic jakbym połknęła tic-taca a nie tabletkę, a potem powoli poprawa. I chęc na alkohol zupełnie mi wtedy zniknęła, wręcz czułam niechęć. Co zostało mi nawet po odstawieniu.
Ciekawe za ile zlecą się tutaj Janusze psychologi i Janusze psychiatri
@hesuss: Nigdy nie lekceważ nastawienia pacjenta i jego podejścia do terapii :) nie raz udowodniono, że jest ono kluczowe i rownie istotne, co farmakoterapia.
Zwłaszcza, ze mowa o psychiatrii.