Wpis z mikrobloga

Lewactwo zaorane własną bronią. xD

- hurr durr wszyscy ludzie są równi, płeć nie istnieje, dyskryminujo!
- istnieje sobie fundacja Centrum Praw Kobiet
- Ministerstwo Sprawiedliwości odmawia finansowania tłumacząc tym, że fundacja zawęża pomoc do określonej grupy
- ból dupy wyborczej i newsweeka. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#polityka #4konserwy #bekazlewactwa
Pobierz seattle - Lewactwo zaorane własną bronią. xD

- hurr durr wszyscy ludzie są równi, ...
źródło: comment_xQ5IZi1J4h2PNyHbE3ZGClQaha1UOWxE.jpg
  • 17
@seattle: Rozumiem, że fundacji Bardziej Kochani też nie można finansować, bo zawęża pomoc tylko do dzieci z zespołem downa? Dochodzimy do momentu, w którym jedyną fundacją którą można finansować jest Fundacja Pomocy Ludziom ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Reck: Ja #!$%@?, a gdzie ja napisałem, że dzieci? Ty napisałeś :D
Fundacja "Bardziej Kochani" uwzględnia każdego opiekuna niezależnie czy opiekuje się maluchem, czy trzydziestolatkiem. Owszem, oferta dla dzieci jest dużo szersza, ale jeżeli nie podoba ci się zaangażowanie fundacji to pretensje miej do nich.
Podobnie "Fundacja Wspierania Rozwoju" pośrednio dba o dorosłe osoby z syndromem, aby miały jakiekolwiek kwalifikacje aby później odnaleźć się na rynku pracy.

Ponadto zamiast odpowiedzieć na
@sidhellfire: Ok, nie zrozumiałeś porównania, więc ci wyjaśnię. Ponieważ, jak to się mówi, "jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego", ludzie wpadli na pomysł, żeby uprofilować fundacje charytatywne w celu efektywniejszej pomocy. Dlatego WOŚP wspiera osoby chore, a nie np. uzależnionych od hazardu, dlatego CPK wspiera kobiety, a nie np. Polaków na emigracji. Odmawianie finansowania bo "wspiera określoną grupę" jest skrajnie głupie. Nie rozumiem, czemu ze zdania "Centrum Praw
@sidhellfire: Kisne XD Sadzisz, ze CPK przesyła pieniądze losowym kobietom? Czy tak jak zaznaczyłem jakieś 6 razy wcześniej, kobietom z tymi właśnie konkretnymi problemami?
@Reck: znów robisz #!$%@?ę z logiki. Fundacja pomocy alkoholikom nie dyskryminuje ze względu na płeć. Ci, którzy nie piją nie potrzebują pomocy fundacji. Mógłbyś odnosić się na temat, a nie tworzyć wyimaginowane problemy, które nie mają racji bytu?

Udowodniłem, że się mylisz, więc wymyślasz jakieś brednie. Czy sprowadzasz mnie teraz do swojego poziomu?
@sidhellfire: Poza tym wyjaśnij mi jaka jest różnica między "nie pomogę, bo nie jesteś kobietą", a "nie pomogę, bo nie jesteś dzieckiem"? Fundacji "Dzieci Niczyje" też pytasz czy tylko dzieci są ofiarami przemocy?
@Reck: Ty starasz się udowodnić mi, że jesteś głupi? Gratuluję. Udało Ci się.

Następnym razem zapoznaj się z profilami fundacji oraz problematyką, którą się zajmują. Ale pierw zrób sobie tydzień przerwy i wróć do tego wpisu jak ochłoniesz.