Wpis z mikrobloga

Mam taki pomysł, może głupi, może mądry, nie wiem.

Jako, iż z niebieskim trochę się już bujamy, to nieuchronnie zbliża się moment, w którym zmienimy sobie status na "zaręczeni".
No ale oczywiście nie ma takiej opcji, żeby moja partnerska dusza czegoś z tym nie wymodziła.

I tak pomyślałam, że to trochę nie fair, że on mi pierścionek, a ja mu buziaka- skoro to nasza wspólna decyzja i to będzie nasze wspólne święto. No po prostu chciałabym jakoś to odwzajemnić i też mu coś dać, na znak, że tak samo mi zależy na wspólnym życiu z nim, jak jemu na mnie.
Przyszło mi do głowy, żeby może z tej okazji kupić chłopu ładny zegarek? On lubi zegarki, ja lubię zegarki, i w ogóle....

Dobry pomysł? Czy raczej #!$%@?? Nie znam nikogo, kto robił coś takiego, więc w sumie nie mam odniesienia.

Pytam zawczasu, bo na Ali go nie kupię, więc musiałabym już zacząć odkładać hajs i się powoli rozglądać za czymś ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #prezent
  • 192
Jedno nie wyklucza drugiego, z resztą prezent może dostać następnego dnia (+dodatkowe dobre seksy), how good does it sound? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@chromatografia: myślę, że to jest chyba najlepszy pomysł, jeśli już koniecznie chcesz mu coś dawać - jak dla mnie to mega dziwne i nigdy nie słyszałam o czymś takim, żeby dziewczyna dawała facetowi prezent zaręczynowy :P tym bardziej, że oświadczyny to zazwyczaj jednak niespodziewana
jeśli już koniecznie chcesz mu coś dawać - jak dla mnie to mega dziwne

@wellhellothere: nietypowe to zaraz dziwne?

nigdy nie słyszałam o czymś takim, żeby dziewczyna dawała facetowi prezent zaręczynowy

@wellhellothere: Ja też nie, ale napisałam post i pojawiły się komentarze facetów, którzy taki prezent dostali i sprawił im wiele radości, także jednak nie ja pierwsza wpadłam na taki pomysł.

i powiedzieć, że kupiłaś dawno ale czekałaś na dobrą
Mam wrażenie, ze te wszystkie komentarze typu wystarczy lodzik/seksy piszą stuleje, które na żywo nigdy nie dotknęły kobiety.

@Kieres: A ja jestem tego pewna. Kto inny mógłby zrównywać oświadczyny z seksem? Tylko z ich perspektywy to musi być święto o podobnej randze (i częstotliwości występowania) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@chromatografia: przeciez napisałam, że to moje zdanie? Spytałaś o zdanie, to piszę ;) po prostu nie potrafię sobie wyobrazić tej sytuacji inaczej, niż wymiana pierścionek-zegarek, a to wydaje mi się co najmniej śmieszne. Jeżeli wyobrażasz to sobie inaczej/masz fajny pomysł to spoko ;) zresztą chyba komentarze facetów są ważniejsze
przeciez napisałam, że to moje zdanie?

@wellhellothere: Chociaż nie musiałaś, tutaj każdy wyraża przecież swoje zdanie. :)

Jeżeli wyobrażasz to sobie inaczej/masz fajny pomysł to spoko ;)

@wellhellothere: Ano mam, ale całości tu jeszcze nie wywlekłam, bo to na razie tylko luźna koncepcja ;) Ale nie będzie to wymianka, tego możesz być pewna. ( ͡ ͜ʖ ͡)
@chromatografia: Ogólnie pierścioneczki, ślubiki i weseliska są godne pożałowania i stanowią zbędne rozpieprzanie hajsu, więc myślę, że spoko możecie i po samochodzie sobie nawzajem kupić i może jakieś wczasy w Egipcie przy okazji, żeby zrobić rekonesans przed all-inlcusive miesiącem miodowym na wypasie.
Ogólnie pierścioneczki, ślubiki i weseliska są godne pożałowania i stanowią zbędne rozpieprzanie hajsu

@etkath: Też sądzę, że można taki hajs lepiej spożytkować- na przykład na elegancki zegarek, który jest praktyczny i niezbędny, więc spoko ( ͡ ͜ʖ ͡)

możecie i po samochodzie sobie nawzajem kupić

@etkath: Już mamy :(

może jakieś wczasy w Egipcie przy okazji, żeby zrobić rekonesans przed all-inlcusive miesiącem miodowym na wypasie.