Aktywne Wpisy
rales +207
#ralesnatinderze <-- tag do obserwowania
EDYCJA 4
Dziewczyna nr 30 (spotkanie pierwsze i drugie)
Zgodnie z założeniami, obiecałem sobie, że tym razem podejdę bardziej jakościowo. Mniej dziewczyn przesuwałem w prawo, jeżeli w konwersacji widziałem, że druga strona odpisuje bez chęci czy zainteresowania, to nie ciągnąłem, tylko usuwałem parę lub przestawałem dalej pisać.
Nr 30 mieszka ok. 80 km ode mnie. Zesparowało nas przypadkiem, gdy przejeżdżałem obok jej miejscowości. Nie zaprosiłem jej na
EDYCJA 4
Dziewczyna nr 30 (spotkanie pierwsze i drugie)
Zgodnie z założeniami, obiecałem sobie, że tym razem podejdę bardziej jakościowo. Mniej dziewczyn przesuwałem w prawo, jeżeli w konwersacji widziałem, że druga strona odpisuje bez chęci czy zainteresowania, to nie ciągnąłem, tylko usuwałem parę lub przestawałem dalej pisać.
Nr 30 mieszka ok. 80 km ode mnie. Zesparowało nas przypadkiem, gdy przejeżdżałem obok jej miejscowości. Nie zaprosiłem jej na
Kryspin013 +151
Kiedy twoją jedyną cechą osobowości jest błona dziewicza...
#najka #bekazprawakow #neuropa #heheszki #bekazkatoli
#najka #bekazprawakow #neuropa #heheszki #bekazkatoli
O co biega z tym całym Moody's i ich ratingiem?
Siedzą sobie ziomeczki w jakimś korpo i mówią: E, kaczuchy są złe, jebnijmy żeby złoty był słaby...
Tak?
A inne ziomeczki mówią E, mudys gadajo, że złoty słaby, to słaby c'nie?
No nie widzę tego.
#ekonomia #moodys #rating #pytaniedoeksperta
@sorhu: tak w duzym skrocie.
@sorhu: to troche tak jak z gwiazdami, ktore sa znane z tego, ze sa znane...
@sorhu: generalnie tak, i mowie to calkiem powaznie.
@M4ks:
Wasze wpisy to konkretny glejak. Wyobraźcie sobie, że chcecie wziąć kredyt. Bank bada Wasz majątek, zarobki, perspektywę, przeszłość kredytową, itd... Na tej podstawie decyduje pożyczam, czy nie pożyczam (przykładowo ryzyko wynosi 5% a zarobię 10% w skali roku x na dodatkowych uslugach więc pożyczam). Tyle że tutaj to Ty wnioskujesz o kredyt a często sam podajesz informacje, bankowi łatwo te informacje zdobyć. Inwestor, często nie ma takich możliwości.
Nie mniej tu zmiennych, ponadto bardzo skrócileś okres, co nie pozwala na zbyt wiele uogólnień/założeń.
Zauważ że w przypadku podmiotów gospodarczych działasz na bardzo ograniczonych danych. Współczesny 'raporting' nie pozwala wiele się dowiedzieć o podmiocie który chciałbyś zweryfikować. No i podmioty gospodarcze kłamią nawet lepiej niż państwa...
Zresztą mimo to na rynku masz
@Jarczur: moze byc za 10 lat, wszystko jedno. Moze byc kurs euro za rok. Nie ma to znaczenia.
Ja nigdzie nie napisalem, ze sa to oszusci - napisalem, ze jest to branie danych w dupy, za ktore nikt nie ponosi odpowiedzialnosci. A dziala to tak, ze agencja z dupy wyciaga dane a inni w
Co do danych z dupy - każda zmiana ratingu jest uzasadniana, możesz zdecydować czy jest uzasadniona lub nie. Nikt nikogo do niczego nie zmusza. Widocznie większość inwestorów uznaje je za istotne skoro rating ma taki wpływ na ich decyzje. Na pewno w większości przypadków to weryfikują. :)
Co do ludzi którym bank nie udziela kredytu, a Ty uważasz (btw na podstawie