Jak skonfigurować sobie środowisko graficzne, składak? 1. Do tej pory pracowałem na jednolitych środowiskach, głównie Gnome i Mate. Czy moglibyście zaproponować lekkiego i funkcjonalnego "składaka" dla środowiska graficznego bez mieszania Qt i Gtk, oraz bez AUR. Nie bardzo wiem jak by to poskładać. Coś co mogłoby mieć za podstawę np: i3 albo awesome oraz elementy z xfce, lub sam xorg-server z cairo-dock lub czymś podobnym. 2. Napiszcie czego używacie. 3. Czy też: Przestań drążyć i zainstaluj jednolite środowisko. #linux
@gaim: tak z ciekawości to czemu składak zamiast czegoś większego(gnome, unity, mate/cinnamon czy kde)? Może zobacz na coś w stylu ubuntu z jakimś lekkim środowiskiem i podpatrz sobie co tam jest poinstalowane? Albo coś na słabszy sprzęt z jakimś flux/open boxem i tak samo- zobacz listę programów.
@gaim: ? ja tylko pytam po co z ciekawości? A materiał do drążenia podałem- "składaków" jest sporo w sumie bo ktoś już kiedyś też miał taki pomysł. Sam bym się w to nie bawił- pasuje mi to jak jest poukładane kde i spójność programów pod nie plus sporo możliwości konfiguracji.
@gaim: liczebność kościołów wyznawców wszystkich archów i gentoo oraz xfc i podobnych każe twierdzić że to dobry pomysł bo widać różnice. Imho nie warto ale na to pytanie musisz sobie sam odpowiedzieć, jeśli np przez kilka godzin korzystasz tylko z przeglądarki to fakt że na skompilowanym z optymalnymi flagami pod procek xfc uruchomi się o 0.5 sekundy szybciej niż na ubuntu raczej nie ma wielkiego znaczenia :P ale to chyba raczej
Każdy facet z którym byłam kupował mi kwiaty i zapraszał do restauracji , nigdy nie pozwalał wracać samej w nocy więc nigdy nie zejdę poniżej tego MINIMUM bo mniej już się zrobić nie da a jeśli facet nie robi nawet tego to menel nie facet którego można rozważyć #przegryw #p0lka
1. Do tej pory pracowałem na jednolitych środowiskach, głównie Gnome i Mate. Czy moglibyście zaproponować lekkiego i funkcjonalnego "składaka" dla środowiska graficznego bez mieszania Qt i Gtk, oraz bez AUR. Nie bardzo wiem jak by to poskładać. Coś co mogłoby mieć za podstawę np: i3 albo awesome oraz elementy z xfce, lub sam xorg-server z cairo-dock lub czymś podobnym.
2. Napiszcie czego używacie.
3. Czy też: Przestań drążyć i zainstaluj jednolite środowisko.
#linux