Aktywne Wpisy
saji +113
Nie mogę w tym kraju jeździć samochodem. Praktycznie wszyscy ignorują przepisy. Zaczyna się pewnie niewinnie: "50km/h"? Prosta droga, przecież można pocisnąć 70." I dzięki takiej furtce zaczyna się dalsze olewanie. Gdyby to była kwestia gapiostwa to jeszcze pół biedy, ale nie- to mentalność. Nawet jak kierowca kogoś zabije (no chyba, że jest bogaty i trafi na rodzinę z małym dzieckiem) to w komentarz pod artykułem zaczyna się obrona.
W ten weekend dalszy
W ten weekend dalszy
bylem_zielonko +248
Jak to było? "Nareszcie koniec 'upałów'"?
Deszcz 24h na dobę, 10 stopni i porywy wiatru do 80km/h XD
Mordo przecież wystarczy ubrać płaszcz przeciwdeszczowy mordo żeby wyjść na spacer (i kurtkę zimową i kalosze po kolana, żeby się nie utopić w błocie, ale to nie problem jak na głowę spadnie ci gałąź)
Deszcz 24h na dobę, 10 stopni i porywy wiatru do 80km/h XD
Mordo przecież wystarczy ubrać płaszcz przeciwdeszczowy mordo żeby wyjść na spacer (i kurtkę zimową i kalosze po kolana, żeby się nie utopić w błocie, ale to nie problem jak na głowę spadnie ci gałąź)
orientowanie się w czarno-białym świecie oblężonej twierdzy PiS zaczyna przerastać moje możliwości, ciekawostka na dziś:
- Nielsen jest niewiarygodny, dlaczego? To międzynarodowa korporacja, wiadomo że reprezentuje i realizuje interesy wrogich Polsce grup nacisku. Dodatkowo szefowa Nielsena ma niejasną przeszłość, pracowała dla Jaruzela w CBOS w latach 80tych.
- zlecono więc badania wiarygodnemu TNS, zaznaczmy jednak, że TNS to międzynarodowe korpo, a jego szefem w Polsce jest Piotr Kwiatkowski. Piotr Kwiatkowski w latach 80tych pracował w CBOS dla Jaruzelskiego :)
To się nazywa samozaoranie. Tak to jest jak zamiast MERYTORYCZNYCH zarzutów stawia się takie bzdurne "międzynarodowe korpo są niewiarygodne" lub "praca w CBOS w latach 80tych hańbi" :) #polityka
@Jason_L_McCabe: a przypadkiem TVP nie ma 40% udziałów w TNS-ie?
- oni są ci dobrzy, bo przecież to KOD jest ten zły
- Polska jest biedna, ale dobry JK "dał" im po 500 pln na dziecko
- no i "lewaki" (czyli inteligencja, warszawka i POpaprańcy) mają ból d--y, taki odwet za to, że im się wiedzie lepiej
1. Panie Prezesie TK, może by się Pan tak nie odzywał do 13, bo ratingi poleco...
2. Ogłośmy wyniki audyty 11, pokażmy jak rząd roztrwaniał pieniądze!