Wpis z mikrobloga

Drogie Mireczki. ( list ? ( ͡º ͜ʖ͡º) )
Dotarły do mnie własnie dwa pady XBOX 360 Wireless zamówione w morelach(błąd?).
Na obydwóch występuje ten sam problem - po ruszeniu (delikatnym lub silnym) analogiem, gałka nie powraca na środek. Dodatkowo lekko ruszając analoga, czuć jak minimalnie przeskakuje i znów nie wraca na środek, a co gorsza - zostaje z boku i np. kamera w grze cały czas się powoli porusza...

Tak samo jest na obydwóch padach i obydwóch analogach.
Czy jest to często występujący problem ? Jest jakaś możliwość naprawienia tego, czy odsyłać od razu ?
Z góry dzięki za pomoc.

#pcmasterrace #xbox #xbox360 #pc #morele #consolepeasants
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@m_marshall: odsyłaj. Miałem w ręku wiele padów od x360 i żaden nawet pare lat używany tak się nie zachowywał. Kupiłeś na pewno nowe i oryginalne? Nawet teraz zmacałem.. wraca natychmiast na punkt zero na 3 padach.
  • Odpowiedz
@nukleon: Zamówione na allegro od sklepu morele. Może to jakieś z "odzysku"..? Co prawda pudełko było zaplombowane, ale teraz już nic mnie nie zdziwi.

Sprawdziłem jeszcze raz i widzę, że obydwóch analogów NIE DA się wyśrodkować. Po prostu zawsze minimalnie są odchylone w jedną stronę i wysyłają sygnał (kamera w grze rusza się)

No to tyle. Telefon do działu reklamacji i żegnam się z nimi ( i padami i morelami
  • Odpowiedz
@nukleon: Robiąc zdjęcia, bliżej przyjrzałem się padowi i teraz wszystko jasne. Na padzie jest jakieś 10 mikroskopijnych rysek (w tym po jednej obok dziur na śruby).
Wszystko wskazuje na to, że sklep morele wystawił towar jako nowy, w rzeczywistości sprzedając refurbished.
Zdjęcia dodaję niżej.
  • Odpowiedz
@m_marshall Analoga pokaż atencjuszu, tylko antyreklamę robisz bez normalnych zdjęć. Pic or didn't happened, serio mam wrażenie że przydałby się jakiś profil moreli na mirko do orania takich jak ty.
  • Odpowiedz
@m_marshal Możesz to jeszcze zwrócić? Jak tak to biegiem zwracaj to albo wymień na nowe pady. Chyba, że to jakaś wada fabryczna, może napisz najpierw do MS, nie wiem jak działa mechanizm powrotu tego analoga do środka, ale być może przy odrobinie ostrożności dałoby się to naprawić w domu :P

A, przepraszam za to, ale po prostu ostatnio jest taki wysyp tych debilów którzy chcą zyskać plusy na naiwności mirków, że
  • Odpowiedz