Wpis z mikrobloga

Tak jak pisałem wczoraj - jest i test do poczytania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Beemko iks trójko jeżdżę bardzo regularnie, nie miałem więc aż takiej motywacji by stworzyć test szybko i sprawnie (tak jak wtedy gdy dostaje na test samochód np. na weekend i muszę się ze wszystkim uwijać).
Są też dobre tego strony - o X3 E83 wiem już bardzo dużo. Jeśli jednak jest cokolwiek o czym nie napisałem w teście to z dużym prawdopodobieństwem będę znał odpowiedź gdy padnie pytanie.
Auto jeździ super, chyba, że ktoś woli francuskie układy jezdne. Jest takie jakie można się spodziewać po BMW.
Niewybaczalne są rozwiązania rodem z lat 90, które trochę żenują w BMW z 2010 roku.
Czy polecam? Sam nie wiem, różnica w cenie E83 a F25 jest jeszcze spora, jeśli ktoś jest w stanie przełknąć kilka archaicznych rozwiązań i przeciętny wygląd to brać (o ile znajdzie się jakiś ładny, zadbany egzemplarz)

Pełny tekst: http://carburator.pl/bmw-x3-test/

#carburator <--- mój tag z testami samochodów, blogowymi tekstami i innymi takimi
#bmw #motoryzacja #samochody
macq2309 - Tak jak pisałem wczoraj - jest i test do poczytania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Beemko ik...

źródło: comment_vZtCnRenyhQNMdH21Zh2N9dV0ndKusCE.jpg

Pobierz
  • 19
@Axim: najmocniejszy to nie jest. 9 sekund do setki, do licznikowej 8,7 sek.
Daje radę w trasie bo elastyczny jest bardzo i co najlepsze ma minimalna turbodziure.
Żałuje ze to nie jest 3.0d głownie z uwagi na kulturę a nie dynamikę.
Ale za to jest z ostatniego roku produkcji - wtedy 3.0d to był biały kruk.
Gdy sie jeździ z lekka noga to pali tez minimalne ilości paliwa jak na tak
@wooks001: te z końca produkcji i z przebiegiem około 100 tysięcy stoją po tyle. Dałem w tekście cene tego egzemplarza.
@jamtojest: porównaj to z innymi suvami ktore wyszły w okolicach 2007 czyli wtedy gdy był lift e83. Ba, nawet f25 nie wszystkie miały ledy w tylnych lampach ;)
@Axim: automat ZF 6 biegów
Spalanie w miescie mozna zrobic koło 7 litrów bez większych wyrzeczeń. Dynamiczna jazda po miescie albo korki to niewiele ponad 8
Trasa z prędkością 160 km/h wyszła 7,5 a jak sie zwolni to mozna zrobic miedzy 6 a 7
@Axim: noo, generalnie mimo ze suv to na trasy jest spoko auto. Mega stabilny jak na swoj prześwit i gabaryty.
Moge sobie tylko wyobrazic, ze po premierze w 2003 musiał robic niezle wrażenie
@macq2309: wnętrze z tego foto to w ogóle misz-masz niezły - multifunkcja z E39, zegary trochę jak te z E65, climatronic z E46 i radio trochę jak w E90, absolutny zlepek wszystkiego :D Ale kiera tam najbardziej nie pasuje

Aaaa, zapomniałbym - jest jeszcze nieśmiertelna wajcha automatu z E46/E39/E38 ( ͡ ͜ʖ ͡)
@Lukassz: cała skrzynia jest taka jak w e90, łącznie z wajcha
Mialem generalnie podobne skojarzenia. Zegary wyglądają jak wersja demo z e65
Kiera jest sportowa, opcjonalna. Standardowa była nieco brzydsza wg mnie.
Aha no i jest za gruba. Troche mi to przeszkadza, w subaru sa fajniejsze cienkie i z perforowana skora ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@macq2309: mówiłem o wnętrzu z foto @Axim, a skrzynia fizycznie jest inna owszem, ale wajcha taka sama, standardowy steptronic ( ͡° ͜ʖ ͡°) Kumpel ma E90 i jest u niego identyczna wajcha co i u mnie w E39, tzn prawie bo ja mam całą w skórze.

@jamtojest: tylne pozycyjne w E39FL to neony, sztuk 4 ;)