Wpis z mikrobloga

353 958 - 20 = 353 938

Bimbermaeister sobie jeździ w nocy to wie jak fajnie jest jechać jak się robi już jasno i żywej duszy nie ma na ulicy :) No chociaż ten upadek to mógł sobie darować :P

Z pracy i do, a nawet odwrotnie.

W gratisie dwie fotki Majki

Do takiej łydy jeszcze mi trochę brakuje ;D

http://i.imgur.com/OiXAWGh.jpg

Takie dropy robi się MTB na miękko :D Co ta Majka to ja nawet nie. @migfirefox

http://i.imgur.com/RPAbyjO.jpg

#rowerowyrownik
  • 20
@TheMan: Nie ścięgna tylko mięśnie i ścięgna, a widać bo mają wytopiony tłuszcz :D A to że chude to tak się tylko wydaję, w rzeczywistości same kolana są większe poprzez zmiany anatomiczne podczas kilkuletniego treningu, pewnie proporcje są mylące :)
@TheMan: A czemu nie :) To nawet lepiej, lżej człowiekowi na codzień :) Tylko dziwnie wyglądają dla innych nogi, obok rzepki gula mięśnia czworogłowego jakby jakieś zwichnięcie było :P No i cieniutkie rączki chociaż wcale nie słabe. Często przykurcz zgięciowy dłoni od trzymania kierownicy i mocne mięśnie szkieletowe, tak to wygląda :D
@TheMan: Raczej nie, setki kilometrów dziennie sprzyjają spalaniu tłuszczu, no chyba że po dłuuuugim czasie mięśnie by się przystosowały do treningu o ile byś nie robił siłowych podjazdów etc... (tak myślę) :) Żeby spalać białko to trzeba naprawdę hardkorowe wycieczki robić bez podaży kalorii, zresztą podobno i wtedy o to ciężko, już mały posiłek temu zapobiega. Po za tym, to bez sensu spalać mięśnie :D
@ElCidX: ;__;

@Bimbermaeister: Bo nie wołałem Cie wcale, Twoja strata jeśli nie przeglądasz rownika :D

Co do wschodu to o 3:30 widać już dziury na drodze :P Za 3 ok. tygodnie najkrótsza noc w roku, wykorzystaj to :D

Nie byłem ale bardzo bym chciał, może nawet Majka dałaby sobie zrobić ze sobą zdjęcie :) Może złapie ją na pikniku olimpijskim w stolicy 9 czerwca o ile będzie :P
@Wiceps: Nie :D

Przy wysiłku o małym natężeniu, takich jak: jogging, tenis, pływanie czy marsz, organizm pracuje tlenowo (węglowodany dostarczają dwa razy więcej energii niż tłuszcze). Natomiast przy krótkotrwałych wysiłkach o dużym natężeniu ( np. sprint na 100m), prawie cała energia dostarczana jest beztlenowo.

Na poziom zużycia energii ma także wpływ czas trwania wysiłku. Wraz z jego trwaniem spada poziom zapasów glikogenu w mięśniach wykonujących pracę. W takim przypadku źródłem energii
@Wiceps: Całkim niezly, moim zdaniem jednak dłuższe przyzwyczajanie organizmu do braku śniadania prowadzi do tego że organizm nie oddaje tak łatwo tłuszczu podczas treningu :) No i dobrze dodać że z 1g tłuszczu jest stosunkowo najwięcej energii, dlatego tak powoli się spala :)