Wpis z mikrobloga

Najtrudniejsze studia to:
#pytanie #studia

Najtrudniejsze studia to:

• Prawo/Wos 5.4% (70)
  • Medycyna 54.0% (706)
  • Matematyka 14.2% (186)
  • Inne (jakie? Napisz w komentarzu) 5.6% (73)
  • Sprawdzam. 20.8% (272)

Oddanych głosów: 1307

• 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DywanTv: Wiesz, że jest to subiektywne ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jeżeli chodzi o czas poświęcony na naukę materiału, to medycyna, a później prawo. Jeżeli chodzi o czas spędzony na uczelni, to medycyna, a później kierunki inżynierskie.
  • Odpowiedz
@nihil_novi: Wiem, wiem. Najtrudniejsze to w ogóle bardzo subiektywne słowo. Jednak najtrafniej określa to, co chciałbym sprawdzić. Nie potrafię chyba znaleźć żadnego sensownego synonimu. Po prostu studia, po których nauczysz się najwięcej, najtrudniejszych rzeczy (głupie, wiem).
  • Odpowiedz
@nihil_novi: Wydaje mi się, że medycyna ze skomplikowaną specjalizacją może być straszna. Matematyka na tym bardzo wysokim poziomie pewnie też. Rocket Science? To chyba połączenie matmy, fizyki, chemii. Trochę ze wszystkiego. Taki miszmasz
  • Odpowiedz
@wojtek_bez_portek: @DywanTv i tak i nie. Mam masę znajomych na medycynie - część osób np. po politechnice (kek zachciało im się) i każdy mówi, że z medycyny NIE DA SIĘ WYLECIEĆ. Każdy, nawet największy kiep się nauczy. Z weterynarią jest już gorzej - bo bez jakiejś tam pasji, albo zainteresowania, każdy normalny p--------e to (to widzę akurat po rodzinie, kilka osób na wecie).

Sam uważam, że czym większa specjalizacja,
  • Odpowiedz
@DywanTv: Ogarnijcie się ludzie, nawet umieszczanie medycyny w tej ankiecie jest śmieszne. Akurat wyżej macie wpis o kolesiu, który pamięta 6k cyfr liczby pi, coś mam wrażenie, że medycyne zdałby bez problemu (mówię o teorii), taka jest trudna... Jak coś co wymaga głównie pamięci można nazywać trudnym, no wtf.
  • Odpowiedz