Wpis z mikrobloga

• 1
@100kW: moje otoczenie czy to w pracy czy to wsrod znajomych na każdego prawosławnego mówi kacap i tak już jest. Są specyficzni i nic tego nie zmieni.
  • Odpowiedz
  • 6
@Tyfytyfy: Specyficzne jest najwyraźniej Twoje otoczenie. W dość oryginalny sposób łączy brak wiedzy z chamstwem i jazdą na stereotypach ;)
  • Odpowiedz
  • 3
@Piesa: wsród szerokiego kręgu znajomych mam trzech prawosławnych i łaczy ich pare cech np zawzięta próba wywyższenia sie , ich zdanie zawsze musi byc na wierzchu, uwielbiaja sie wyklucac o nieznaczace rzeczy , jak nie maja racji to nie zmieniaja zdania tylko zmieniaja temat zeby poklocic sie o cos innego xD
  • Odpowiedz
  • 18
@Tyfytyfy: I to jest definicja słowa kacap? xD Polecam zapoznać się ze słownikiem.

Wśród szerokiego i bardzo bliskiego kręgu znajomych mam dziesiątki prawosławnych, nie wykazują podanych przez Ciebie cech częściej niż katoliccy koledzy lub nasi znajomi tatarzy. A za nazwanie wprost kacapem część chętnie by ryj obiła, bo nawet jeśli posiadają korzenie ze wschodu to 99% z ukrainy/białorusi, gdzie również chętnie tłukliby za nazwanie ruskami.
Pozdrawiam, miłego dnia.

A ocenianie bardzo
  • Odpowiedz
@Tyfytyfy: kurczę mam parę znajomych, którzy też wykazuję te cechy co przytoczyłeś, teraz obawiam się, że tylko udają prawdziwych Polaków katolików, a są zwykłymi kacpami prawosławnymi ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Tyfytyfy: taaa mniejszosci tak maja - prawoslawni, zydzi, polscy patrioci - wszyscy mysla ze sa pepkiem swiata. tu sie nie ma co sie dziwic pawoslawnym sie wydaje ze bialystok to bialorus tak jak mniejszosci niemieckiej sie wydaje ze śląsk to niemcy.
@Piesa: nie przypominam sobie zeby ktos mowil kacap - ruskie czy prawoslawne to tak ale nigdy nie wprost.
@januszmirek92: z tych dywanow to sie akurat glownie smieja ci
B.....d - @Tyfytyfy: taaa mniejszosci tak maja - prawoslawni, zydzi, polscy patrioci ...

źródło: comment_IIJ83MTrCQFrDOyLnfBWmSyfYmSMXMDE.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Bohun_Zygmund: Ja do samego żartu nic nie mam, na podlasiu często, szczególnie po wsiach zdarzają się dywany na ścianach i to u ludzi ze wschodu :D
Zirytowało mnie jedynie, że kolega używa określenia Kacap w stosunku do prawosławnych na podstawie zachowania 3 znajomych osób. Co więcej, na podstawie zachowania które nie ma nic wspólnego z definicją słowa "kacap" xD

A określenie "ruski" jest dla większości prawosławnych zwyczajnie obraźliwe, gdyż minimalny procent
  • Odpowiedz
@Piesa: no jest no i co z tego?
ludzie maja nasrane we lbie przez ta unie jewropejska tolerancje i inne bzdety. w bialymstoku wystarczy ze sa 2 religie i jest juz kociol. niektorzy sie naprawde powinni #!$%@? w lep. jak cie to obraza to biegnij konfidencie do hejt stop.

#!$%@? ja #!$%@? diluj z tym ze sie obrazaja nawzajem.

a wiesz gdzie byl dom partii?
https://pl.wikipedia.org/wiki/Budynek_KW_PZPR_w_Bia%C5%82ymstoku
rzut beretem od cerkwii
https://pl.wikipedia.org/wiki/Sob%C3%B3r_%C5%9Bw._Miko%C5%82aja_w_Bia%C5%82ymstoku
  • Odpowiedz
@Bohun_Zygmund: Iście chrześcijańska postawa, obrażać się nawzajem za wyznanie :) Swoją drogą mieszkam tu 30 lat i żadnego "kotła" nie widziałem. Oczywiście są ludzie, którzy ze względu chodzą w niedziele do kościoła czy cerkwi uważają się za wyższą warstwę społeczną. Z tym że zasadniczo są to ludzie prości, którzy nic w życiu wielkiego nie osiągneli, więc chociaż swoim "lepszym" wyznaniem chcą nadrobić. Nawet u mojej babci na wiosce zabitej dechami i
  • Odpowiedz
Iście chrześcijańska postawa

@konik: idz juz idz naprawde. ludzie tera maja #!$%@? w glowach xD wydaje im sie ze chrzescijanstwo cokolwiek znaczy. #!$%@? ja #!$%@? jeszcze religie w to wciagnal xD nie lubia sie i tyle. pamietaja zabory ruskie, niemieckie.

nie obrazaj wiejskich alkoholików chrzescijaninie xD
  • Odpowiedz
@Bohun_Zygmund: Dobra, po tym wpisie nie jestem w stanie wierzyć, że to nie bait, szczególnie po gadaniu o Domu Partii xDDD

I nie wiem jaki kocioł Ty widzisz. Mieszkałem tam prawie 20 lat i nie widziałem żadnego kotła, a tylko przyjazną, wzajemną egzystencję, nikt nikogo za wiarę nie szkalował, bo w Białymstoku ludzie uznają istnienie tych 2 religii obok siebie za normalne :D

I nie ma to jak jeszcze #!$%@?ć gadkę
  • Odpowiedz