Wpis z mikrobloga

@o_40855: No z tego co pamiętam developerzy cały czas mówili o udostępnieniu kodu a nie implementacji. Zresztą tak na szybko przeglądnąłem ten link co wysłałeś i nawet w nim jest adnotacja: "* Dates with an asterisk are when we expect to release soft fork-ready code.". Kod jest, nie jest natomiast jeszcze przetestowany i zaimplementowany. Jak dla mnie wywiązali się z obietnicy.
@xinn: nie rozumiesz słowa implementacja ani wdrożenie. Implementacja to to samo, co kod. Wdrożenie, to dostarczenie przetestowanej, gotowej do zainstalowania na każdym komputerze nowej wersji. W FAQ jest mowa o wdrożeniu. Nie przeoczyłem gwiazdki, nawet bym się zdziwił, gdyby takowej nie było.
@o_40855: a co to zmienia? Jakos nie widze zeby segwit mialo cokolwiek znaczaco zmienić. Znaczy bitcoin stanie sie jeszcze mniej zrozumiały a wytłumaczenie jego zalet przeciętnemu Januszowi finansów niemozliwe. Szczerze mowiac to po segwit to juz chyba nawet nie bedzie bitcoin.
@mdom: Z punktu widzenia użytkownika wcale nie trzeb niczego specjalnie tłumaczyć. Ot, będą jeszcze adresy zaczynające się od bodaj czwórki i transakcje z nimi będą tańsze. Tyle musi wiedzieć user.

Czy zmienia coś znacząco z punktu widzenia deweloperów i dalszego rozwoju waluty? Zdecydowanie tak. Rozwiązuje to parę problemów i otwiera drogę do dalszych usprawnień. W sumie, jest to nawet istotniejsze, niż zwiększenie przepustowości sieci, które jakoś imponująco nie wypada (ekwiwalent zwiększenia
@o_40855: Faktycznie teraz doczytałem i jest tam mowa o wdrożeniu. Co do słowa implementacja użyłem go właśnie w znaczeniu "wdrożenie". Jest to jak najbardziej prawidłowe użycie tego słowa.