Wpis z mikrobloga

@Sztabowy: Więc moze, jesli chcesz to odpowiedz jesli nie to zrozumiem.

1. Ile zarabiasz?
2. Gdzie studiowales?
3. Czy warto studiowac ten kierunek?
4. Co sadzisz o tym kierunku?
5. Czy jest zapotrzebowanie na geodetow??
  • Odpowiedz
  • 0
@kpgamz: to moze ja odpowiem.
1. Zarobki srednie, jak na inzyniera mogloby byc lepiej. Ale taka branza coz poradzic.
2. Agh
3,4. Studia fajne i ciekawe, ale dosc trudne
5. Geodeci rodza sie teraz jak grzyby po deszczu... jest ich wrecz nadmiar.
  • Odpowiedz
1. Ile zarabiasz?

2. Gdzie studiowales?

3. Czy warto studiowac ten kierunek?

4. Co sadzisz o tym kierunku?

5. Czy jest zapotrzebowanie na geodetow??

@
  • Odpowiedz
@skarbnik: Uprawienia nie są mi potrzebne, jedyną przyszłość geodezyjną wiążę z inżynierską. Latanie po polu z kijem mam w dupie, za te pieniądze znajdę pracę w ciepłym suchym miejscu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A jeżeli będziesz pił do założenia firmy i samemu robić to od razu powiem, ze nie stać mnie na sprzęt za kilkaset tysięcy a obsługa inwestycji z optycznym niwelatorem i nie robotycznymi tachimetrami
  • Odpowiedz
@kpgamz: studiuje geodezja na UWM. Przygotuj się na marne oczywiście, jak na każdych inżynierskich. Oprócz tego trochę rysowania ręcznie i w programach, np. cgeo, AutoCad, microstation, ewmapa, arcgis. Dużo zajęć w terenie, generalnie nie jest nudno.
  • Odpowiedz
@skarbnik: za moich czasów dużo więcej było na Budownictwo, Ezizo i maszyny. Geodezja była 4.

Po ezizo i budownictwie jest gorzej bo jak nie masz pleców na kopalni to sobie możesz palcem w nosie pokopać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wielu znajomych po tych kierunkach zderzyło się ze smutną rzeczywistością. Po żadnym nie ma dobrze, no chyba że maszyny tam wiadomo inna bajka ale to trzeba lubić.
  • Odpowiedz
Zdjęcie hmmm hmmm - cała ta nasza geodezja i praca geodetów :-) A co Pan tu kameruje?
Koledzy i koleżanki.
W imieniu redakcji serwisu GeodezjaPolska.pl, chciałbym Was zaprosić do serwisu
Geodezja Polska, gdzie można dyskutować o Geodezji na forum geodezyjnym, dodawać ogłoszenia geodezyjne, dodać firmy do katalogu frim geodezyjnych, czytać artykuły o geodezji, czytać i dodawać blogi geodetów, zostać sympatykiegm - geodetą, studentem czy osobą
  • Odpowiedz