Wpis z mikrobloga

@Stitch: a jak u was wygląda sam egzamin? bo u nas się zmieniło że nie trzeba już odwracać głowy na ósemce i wolnym slalomie(chodzi mi o odwracanie głowy podczas jazdy)
@ImeNs: to tak jak z BE jeden egzamiantor dopuszcza poprawke kąta przyczepy jak jestes juz za linia miejsca zatrzymania samochodem, drugi od razu oblewa. Tak jak wymuszanie pierwszenstwa na tych kategoriach dodatkowych. Sam mialem przypadek, ze mnie oblali na b+e, bo niby wymusilem. odwolalem sie, wyszlo na moje, ale jak to mi powiedzieli po cichu. wypchaj sie pan, decyzja jest nieodwolalna. bo wedlug niego bym nie zdazyl, a ja wiedzialem, ze
@Stitch: mi na C egzaminator dał po heblach twierdząc że wymusiłem. powiedziałem mu że gościu skręca(ma kierunek) więc wszystko jest ok. to powiedział że nie widział i jechaliśmy dalej. on chyba miał od samego początku plan mnie uwalić bo przez najwęższe dróżki w mieście mnie prowadził. niestety(dla mnie stety) nie udało mu się( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Stitch: w Tychach można było w cywilnych ciuchach - jak ja zdawałam, to nawet krzywo się patrzyli na ludzi w ciuchach moto, że niby jeżdżą bez uprawnień - teraz pewnie inaczej, bo na 125 można, to w czym problem mieć komplet ciuchów.

Ja miałam jeansy, zwykłą kurtkę, rękawice rowerowe długie i buty trekkingowe - nawet kasku swojego nie miałam, tyle że kominiarkę sobie zakupiłam, to się nie brzydziłam zakładać tego ich
@katera: na mnie tez dziwnie patrzyli jak zdawalem prawko, bo w pelnych tekstyliach przyszedlem. ciekawe co by bylo jakbym przyszedl teraz w skorze ;) chociaz w skorze zdawalem B+E

a kask zawsze daja oni, bo musi byc lacznosc
@Stitch: @katera: ja mam ponoć mieć tylko swoje rękawice i kominiarkę. resztę ma zapewnić word. oczywiście mam mieć buty wiązane, długie spodnie i kurtkę(zwykłą, nie motocyklową)
@kisiel119: Ja nawet nie słyszałem o tym przepisie a zdawałem w RZE to przed WORDem na parkingu się przebrałem... Egzaminator popatrzył i powiedział że "Widzę że pan nie zamierza jeździć na zdrapkę"... Egzamin zdawałem na SMXach( A co do butów tylko wysokie za kostkę... Buty motocyklowe nie służą do chodzenia tylko do ochrony gdy nie daj Bóg coś się stanie.