Czy ktoś z Was moi drodzy projektował może kiedyś zbiornik cylindryczny sprężony na ciecze i na dodatek może podzielić się materiałami do tego typu projektu? Ambitny promotor chce żebym policzyła to w pracy mgr a nigdy nie liczyłam konstrukcji sprężonych. ( ͡°ʖ̯͡°) Pomocy! Ktoś? Coś? Będę wdzięczna. :)
@Daurita: A przeglądałaś w swojej bibliotece wydziałowej prace magisterskie z zeszłych lat? Bardzo prawdopodobne, że kiedyś pojawił się taki temat, sam bym tam zaczął poszukiwania. Jeśli jesteś z Warszawy to zerknij tutaj https://gate.bg.pw.edu.pl/F/?func=find-b-0&local_base=dyp01 , w Wolnym Dostępie chyba można bez legitymowania zaznajomić się.
@Daurita: Co do sprężonych do książki Ajdukiewicza - Konstrukcje sprężone. Do zbiorników kołowosymetrycznych - Halicka - Projektowanie Zbiorników Żelbetowych tom 2. - Zbiorniki na ciecze. Jak czegoś jeszcze potrzebujesz to pisz na priv, poszukam
@Tremade: na naszym wydziale niestety większość osób nie wyraża zgody na udostępnianie prac, można tylko streszczenie przeczytać :( zerkne jutro w ten link.
@radoslaw_rumian: dziękuję, jutro wypożyczam Halicka i mam nadzieję że pomoże. W razie wątpliwości napiszę do Ciebie :))
@radoslaw_rumian: to jeśli możesz to wrzuć proszę :): zawsze dobrze miec też w wersji pdf jak nie ma się książki pod bokiem. Prześlij mi link na priv. Dziękuję :)
Czy ktoś z Was moi drodzy projektował może kiedyś zbiornik cylindryczny sprężony na ciecze i na dodatek może podzielić się materiałami do tego typu projektu? Ambitny promotor chce żebym policzyła to w pracy mgr a nigdy nie liczyłam konstrukcji sprężonych. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Pomocy! Ktoś? Coś? Będę wdzięczna. :)
@radoslaw_rumian: dziękuję, jutro wypożyczam Halicka i mam nadzieję że pomoże. W razie wątpliwości napiszę do Ciebie :))
zawsze dobrze miec też w wersji pdf jak nie ma się książki pod bokiem. Prześlij mi link na priv. Dziękuję :)