Wpis z mikrobloga

@genijuz: w 2 jak grałem lat temu trochę mając jeszcze tylko 32 calowy tv w dodatku tylko 720p i wrażenie było fantastyczne a gra miodna dlatego kolekcja musiała zagościć na ps4 żeby przed zakupem 4 przejść wszystkie części
  • Odpowiedz
@elemenTH: imho cala trylogia jest fatalnie zremasterowana - ot podbicie rozdzialki i troche dzialan oswietleniem, od premeiry 1 czesci nie poprawili systemu oslon przez co zwlaszcza w 1 czesci drake stajacy za oslona, ale bokiem lub frontem do przeciwnikow to normalka, do tego nie poprawiony system skakania po gzymsach - celujesz analogiem w jakims kierunku, wciskasz skok i... Drake spada w otchlan bo nie skoczyl tam gdzie chciales... i tak
  • Odpowiedz
@skolland: pierwsza odsłona drake'a, dwójkę przeszedłem chyba na 3 sesje, nie mogłem się oderwać, jedynka na razie trochę monotonna ale chcę przejść wszystkie. Co do remasteru to nie wiem bo ani nie grałem na tv 1080 wcześniej więc ciężko coś powiedzieć, tym bardziej pokazuje to, że pomimo słabego remasteru gra wygląda zadziwiająco dobrze.
  • Odpowiedz
@elemenTH: ja pewnie walne 3 platyny, nie zmienia to jednak tego, ze czuc iz U1 jest odlegly od dzisiejszych gier o kilka generacji, do tego wcale lepiej nie wyglada.

Gdy zapoiwedzieli trylogie na PS4 sadzilem ze "przeciez ND nie odstawi kaszany - bedzie na nowym silniku!" no i niestety...
  • Odpowiedz
@Henrar: tym gorzej, jakos PS4 ma problemy z remasterami - albo to tylko podbita rozdzialka jak w GoW3, albo tak jak tu malo znaczace ulepszenia jak w U lub Dishonored etc. W sumie chyba tylko R&C sie szykuje na remaster w pelni - nowy engine, rozwiazania, dodatki etc.
  • Odpowiedz
@skolland: polecieli jak polecieli żeby hajs się zgadzał, cała odnowiona gra to sporo większe nakłady więc pewnie 1 część kosztowała by tyle co teraz kosztują 3
  • Odpowiedz
@Gollumus_Maximmus: mnie trochę nudzi większość gier a te od naughty doga mają bardzo sprawnie poprowadzoną fabułę i przez zamknięty świat czujesz się jak bohater kina akcji, scenariusz Cię prowadzi i przeżywasz to co się dzieje. Po zakończeniu TLOU byłem normalnie przygnębiony, smutny i źle się czułem, przeżyłem tą grę aż za bardzo.
  • Odpowiedz
@W_k_u: w 2 grałem z 6-7 lat temu ale pamiętam ją bardzo dobrze, świetny klimat, kozackie scenerie, jedynka taka troszkę monotonna ale całkiem przyjemna, według internetów 2 to najlepsza część do tej pory
  • Odpowiedz