Wpis z mikrobloga

@Gronekmaster: Nie :) inspirowane raczej pracą i miejscami, które odwiedzam.
@Polak_Wielki: Odpowiedź jest prosta, interior to puste czarne pomieszczenie ;) Choć sam shader szkła nie był w ogóle przyciemniany.
@majeranek: Jasne, mnóstwo. Pewne rzeczy widzi się dopiero, kiedy się stanie obok. Wnioski jak najbardziej wyciągam ;)
  • Odpowiedz
Dobre jest. Jakbym miał się przyczepić, to wygląda to wszystko bardzo gładko, w sensie płasko. Więc zgaduje że nie dałeś żadnej bump czy normal mapy i specular też nie. Te można zrobić nawet z tych samych tekstur których używasz do diffuse. Za jakiś czas polecam zainteresowanie się Substance Painterem do robienia teksturek. Nie tylko bedziesz mógł zrobić customowe teksturki w prosty sposób, ale i też w dużej rozdziałce, a wiem jaki uciążliwe
  • Odpowiedz
  • 0
@Izeer: bump mapy są na wielu modelach, ale z tej odległości ich po prostu nie widać. hosting obrazków zeskalowal jpg o połowę w dół. w pełnej rozdzielczości są widoczne. specular map nie ma. dzięki!
  • Odpowiedz
heh, też od tego zaczynałem, miałem wtedy 17 lat, zrobiłem pierwszą kasę w życiu.....potem już poleciało z górki, bo wiedziałem ci chce robić
  • Odpowiedz
@cimathel: To uploaduj w png. xD Rzeczywiście bump mapy nie zobaczyłbym z takiej odległości, więc to brak specular. Ja te mapki robiłem tak, że brałem teksturke z diffuse, zmieniałem na czarno białe w PS i podkręcałem kontrast, i jakoś to działało, a różnica spora.
  • Odpowiedz