Wpis z mikrobloga

Dobra Mirki... Chyba najtrudniejszy temat jaki miałem na głowie, tzn. osadzenie ponad czterometrowej szyby w posadzce. Ramka z nierdzewki bez zarzutu, firma od stali oddała dokładnie to co dostała ode mnie w DWG. Szkło pojawi się jak już wszyscy sobie pójdą, a tymczasem jeden problem mniej więc można przejść do kolejnych ;)
#budujzwykopem #remontujzwykopem
źródło: comment_OD6zlqmHk765sVG2qbSYrVQ17DhPYqFz.jpg
  • 23
@dominikkk: Szkło 10/10/10 VSG ESG czyli i klejone i hartowane.
A dziura daje cholernie dużo światła... mam zdjęcie, nieaktualne bo jeszcze przed betonową posadzką. Tam na dole jest sympatyczny betonowy bunkier w którym zamierzam siedzieć z gitarą, perkusją, moimi muzycznymi gratami i znajomymi ;)

@Leniovo: @dominikkk: Coby w bunkrze było widno.
źródło: comment_RnibY75hOMcz2GlrtRPcq8hH21b8ZHm5.jpg
@pneumokok: Zależy ile to jest dużo, VAT na usługi mam 8%.

@ElCidX: A dzięki... niestety jeszcze się troche zamorduje przy czyszczeniu tego betonu na ścianach, no i muszę miejscami okleić panelami akustycznymi, bo troszke echo za duże na muzyczne zabawy ;)
@FalseIdeas: przecież te szkło w takiej konfiguracji będzie cholernie ciężkie (75kg/ m2) kto Ci to doradził ? trzy dziesiątki to trochę przesada czołgiem po tym nikt nie będzie jezdził chyba ktoś na Tobie chciał zarobić. Ogólnie pomysł fajny
@pneumokok: Już nie mam co planować, mysle ze jeszcze miesiąc, dwa i już wszyscy sobie pójdą.
Wychodzi niecałe 100m na poziom, z 14mm ogniskową wszystko jest duże ;)

@spider: No niestety, mnie też to nie cieszy, bo chetnie bym zostawil tak jak jest. Na razie piwnica jest lekko zagracona i jest znacznie lepiej, zobaczymy jak zniosę swoje graty. Poproszę kumpla to mi zrobi pomiary akustyczne w wersji pro, ale jako
@FalseIdeas: no nie wiem czy tak tanio cie to wyjdzie nawet po znajomości.. znam ceny zakupu takiego szkła u producenta na codzień sie tym zajmuje. No chyba że nie masz co robić z pieniędzmi to spoko, do takiej dziury spokojnie bym zastosował hartowana 12 i by stykło zarówno pod względem dzwiękochłonności jak i wytrzymałości a z cena spokojnie byś zeszedł nawet pięciokrotnie Gdzie znalazłeś kogoś kto w jednym kawałku zahartuje i
@spider: No już znajomy podsuwał mi taką koncepcję, ale wolałbym uniknąć. Nic... zacznę mieszkać to będę kombinował, zeby było dobrze bo od strony akustycznej mocno mi zależy.

@dominikkk: Nie nie... format jumbo to cenowy hardkor i mi powiedzieli od razu, ze w jednym kawałku szkoda pieniędzy ale jak bardzo chcę to jest to wykonalne. Nie wnikałem więc dalej w temat, z tego co pamiętem z rozmowy to chyba jakaś jedna
@dominikkk: Teraz dostalem wycene... Ramki sa dwie, ok. 2000x315 mm i 4300x310 mm, dluzsza dzielona na dwie. Ustalilismy 8/8/8 dwie warstwy grafit + trzecia float. Teraz dostalem wycene 2950... Jutro bede sie negocjowal bo za float 10/10/10 calosc byla 2700. Myslisz ze jaka cena bylaby rozsadna?

Odnosnie formatow jumbo to firma vitroform, a klei jakas firma z czestochowy ma sie zapytac o nazwe.
Jeżeli dasz dwa razy 8 grafit antisol to swiatła zadużo nie dotrze do tego bunkra niech ci pokażą na probkach jak to bedzie wygladało sama barwa floatu mocno ci przyciemni a jak dodasz antisol i to jeszcze dwa razy to ciemnica bedzie Antisol grafit jest sporo droższy od zwyklego flotu stad ta cena W poniedziałek bede mial dostep do cennikow to Ci zrobie wycene bo sam jestem ciekaw ile u mnie by