Wpis z mikrobloga

Jest jakiś sposób, żeby w #googleplay zapłacić za aplikację poprzez paypal będąc w Polsce? Karty nie chcę podpinać, a kupować zdrapkę dla aplikacji wartej 5 zł to głupota...
Chcę uczciwie kupić aplikację a samo google po części zmusza mnie do piracenia...
#android
  • 6
@wywu: no nikt cię nie zmusza. Dodaj kartę jak normalny użytkownik. To jedyna wspierana forma płatności. Chcesz być przesadnie ostrożny to ustaw jej limity jakieś. Piracenie aplikacji to proszenie się o kłopoty z telefonem, złośliwe oprogramowanie itp. W sklepie za chleb płacisz kartą, więc nie widzę powodu żeby tego nie zrobić w przypadku aplikacji jakiejś.
@c9f24440e055136e5ee3dfa934d3933f: zasada jest z grubsza ta sama. Płacisz kartą na odległość zamiast przez terminal. W przypadku chleba kasa idzie do piekarni. W przypadku Google Play idzie do Google. W Google Play musisz potwierdzić płatność swoim hasłem. W piekarni przykładasz zbliżeniowo lub PIN. Jak dla mnie nie ma różnicy.
@c9f24440e055136e5ee3dfa934d3933f: mówimy o Google, a nie jakiejś szemranej firmie. Zero obaw, że coś będzie nie tak. Dlatego też jak dla mnie to jest tak samo bezpieczne. W tym konkretnym przypadku. Juz bardziej obawiałbym się, że zgubie kartę i ktoś te wszystkie dane spisze lub użyje kilkadziesiąt razy zbliżeniowo... :)