Wpis z mikrobloga

#wykop vs #reddit ( ͡° ͜ʖ ͡°)

AMA
Reddit: Elon Musk, Steve Woźniak, Partick Steward
Wypok: kelnerka, Stonoga, Tanajno
Segregowanie treści
Reddit: przejrzyste i czytelne subreddity moderowane przez pasjonatów, duża skarbnica wiedzy, nikt przypadkowo nie wchodzi na subreddita więc nie widzi treści które go nie interesują
Wypok: wiecznie niedziałające tagi, moderacja nie podejmuje żadnych działań nawet w przypadku gdy ktoś celowo rozpieprza tag. W konsekwecji trudno znaleźć coś pożytecznego. Wieczny ból dupy o brak tagów/nie czarnolistowanie tagów
Społeczność
Reddit: w gruncie rzeczy obiektywna, wymieniają sie spotrzeżeniami, współpracują. Duża baza użytkowników
Wypok: banda gimnazjalistów obrzucająca sie gównem. Kilka fejmów na krzyż które kierują opinią całego portalu
Treści na głownej
Reddit: zróżnicowane wiadomości z całego świata
Wypok: imigranci, grafen i lek na raka
Gone wild
Reddit: pełne tolerancji, użytkowniczki pokazują swoje ciała bez obawy że zostaną wyśmiane. Komentarze są przeważnie miłe i kultularne
Wypok: żadna jeszcze nie spróbowała (co zrozumiałe). Pokaz #!$%@? i bezpodstawnego slut shamingu. Gównoburza i wyzwiska nawet jak któraś pokaże nogi. Absolutny brak obiektywizmu

#heheszki #takaprawda
  • 68
  • Odpowiedz
Reddit: przejrzyste i czytelne subreddity moderowane przez pasjonatów, duża skarbnica wiedzy, nikt przypadkowo nie wchodzi na subreddita

@SerCheddar: W dupie byłeś, gówno widziałeś ( ͡° ʖ̯ ͡°). Tak w ogóle to na reddicie siedzą głównie Amerykanie, więc w jaki sposób ty w ogóle porównujesz te dwa portale, skoro jesteśmy kulturowo i ekonomicznie względnie oddaleni?
  • Odpowiedz
@SerCheddar: Od jakiegoś czasu powoli #!$%@? na reddita, tzn. teraz na reddicie spędzam znacznie więcej czasu niż na mirko. Konto mam tutaj od prawie 2 lat, ale tak źle jak teraz to jeszcze nie było. Kiedyś śmiałem się trochę z tego, że nikomu się nie przyznam że mam tu konto bo to wstyd, teraz się nie śmieję tylko łykam gorzkie łzy prawdy. Także, podejrzewam że jeszcze z miesiąc i będę
  • Odpowiedz
@SerCheddar: niby ok ale do tej przejrzystosci subreditow to sie nie zgodze. Te nitki komentarzy sa tak bardzo nieczytelne, ze to wlasnie to mnie od reddit odstrasza. Za cholere nie odzie nadarzyc kto do kogo pisze.
  • Odpowiedz
Wypok: imigranci, grafen i lek na raka

@SerCheddar: imigranci, islam, imigranci, PiS, imigranci, ukradli mi rower, imigranci, potrzebny wykop efekt zgubiłem zastrugiwaczkę, imigranci, imigranci, PiS, islam, imigranci

• Odpowiedz
@SerCheddar: Minusem Reddita jest chora poprawność polityczna i mówiąc szczerze - dla mnie dziwnie się po nim nawiguje.
No i jeszcze drobniutki detal. Angielski. Tak, RD ma wartościowe treści, ale pamiętajmy, że pisane przez ludzi z całego świata w uniwersalnym języku.
  • Odpowiedz
@Old_Postman: chcąc sprawdzić czy ktoś ci odpisał tutaj muszę wszystko przejrzeć tam od razu widać czy jest odpowiedź czy nie. Nie interesuje cię dany komentarz i odpowiedzi do niego to zwijasz go (minus przy nicku w pierwszym komentarzu) i możesz czytać dalej.
  • Odpowiedz