Wpis z mikrobloga

@strach_overflow: Jesli chodzi o zegarki i temat, ktory poruszyles w watchbonersach, to pomierz najpierw obwod swojego nadgarstka. Ja mam 19,5 i Citizen Edifice, ktory ma 47mm srednicy koperty pasuje akurat, milimetr, badz dwa wiecej i juz bym mial problem. Z drugiej strony mam tez Eposa 43mm i ten akurat lezy idealnie. Wiec jezeli masz troche mniejszy nadgarstek, ja bym celowal w max 43mm. www.dolinski.pl - tam masz wyszukiwarke, w ktorej jednym z filtrow jest srednica koperty. Dobrej niedzieli mirku!
  • 4
Zmierzyłem i się załamałem jaką mam chudą łapę. Ale dzięki za radę, bo stwierdziłem, że po prostu pójdę do sklepu i przymierzę kilka w różnych rozmiarach żeby sprawdzić jaki rozmiar najbardziej pasuje, a potem będę szukał w takim rozmiarze. To był dobry pomysł. Niestety to, co sobie wymarzyłem: minimalistyczny z chronografem i do tego w odpowiednim rozmiarze (ok 40mm) - to jakiś #!$%@? święty gral (dobra, przesadzam, widziałem 2 które od razu
@strach_overflow: Swiss made to wlasnie taki noname, tez kiedys o nich szukalem informacji i znalazlem tylko szczatkowe. Na korzysc Swiss Made jest szafirowe szklo, ktore bedzie Ci niezwykle trudno zarysowac (dopoki nie ma powloki antyrefleksyjnej zewnetrznej), na korzysc Seiko legendarna trwalosc i latwosc serwisowania. Posiadam Citizena i sobie chwale, ma bardzo ladna bransolete, nakladane indeksy, a nie rysowane, polecam. Stawiasz mnie przed trudnym wyborem, ale jakbym mial wybrac, wybralbym Citizena.
Przedstawione
Tam był Casio, nie Citizen:) Kilka citizenów mi się spodobało, ale to znowu były krowy 48mm, podobnie jak wszystkie Festiny. Z Lorusa najmniejsze jakie wypatrzyłem to 43. A nazwę Candino zapamiętam i wezmę pod uwagę jak będę za jakis czas sxukał drugiego zegarka. Tym razem coś do garnituru, więc będzie dużo łatwiej nawet przyzwoity automat znaleźć.

Tymczasem temat zamknięty. Dzięki wielkie za wszystkie rady, okazały się pomocne. Nie wziąłem Swissa, to oscentacyjne
Pobierz strach_overflow - Tam był Casio, nie Citizen:) Kilka citizenów mi się spodobało, ale ...
źródło: comment_sCdVRTTDDDzCz20k4Np1IP0Cqu6M9dVj.jpg