Wpis z mikrobloga

@pawlos0000: Spoko - miliony szkieletów małp, to tylko tych prehistorycznych, bo teraz żadne nie żyją - wyginęły #!$%@? 10mln lat temu wszystkie ( ͡º ͜ʖ͡º) Głupi obrazek, że aż boli i słaby bait..
@Dzonzi: widzę, że nie czytałeś Darwina, ja też nie, ale mimo to Ci wytłumaczę. Mamy dzisiejsze małpy - bodajże najbardziej spokrewnieni jesteśmy z szympansami. To gdzie jest przejście pomiędzy szympansem, a człowiekiem? Nie ma. A wiesz dlaczego? Bo my nie pochodzimy od szympansów. My i szympansy mamy wspólnego przodka. I z tego przodka rozwinęły się 2 gatunki: ludzie i szympansy, a może i inne małpki, nie wchodziłam tak daleko w temat.
@pawlos0000: słucham? A czytać potrafisz? Mam ci podać literaturę w której znajdziesz konkrety? Mam ci moją książkę od biologii przepisać? Nie jestem archeologiem i nie posiadam całej wiedzy świata. Przedstawiłam tylko koledze zarys - tyle ile wiem. Podałam też jeden konkret - Lucy australopitek. Jak kolega jest mądry, to się wgłębi w temat i sobie poradzi z jego zrozumieniem. Ewolucja jest problemem bardzo złożonym - żeby to zrozumieć to trzeba mieć
To gdzie jest przejście pomiędzy szympansem, a człowiekiem? Nie ma.

Niestety szczątki ludzkie rzadko przetrwają tyle milionów lat

@no_i_w_ogle:

To dziękuje bardzo, czyli większość są to domysły albo bajki stworzone przez naukowców. No ale co nikt nikomu nie zabrania w to WIERZYĆ ( ͡° ͜ʖ ͡°)