Aktywne Wpisy
wilk633 +66
#smokwawelski #krakow #zwiedzajzwykopem
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Zdjęcie przedstawia chłopca w trumnie tuż przed pochowaniem. Jednak nie to jest w tym zdjęciu dziwne. Zaskakujące jest to, że wiele osób (w tym ja) widzi tam kostuchę w kapturze (lewa górna część zdjęcia). Zdjęcie pochodzi z lat trzydziestych.
#zapomnianyalbum
No niestety, odbiór tego zdjęcia na zdjęciu może być inny niż w rzeczywistości. Ja wiem czego szukać i gdzie, bo widziałem to zdjęcia na własne oczy. Trudno też skojarzyć na zdjęciu co jest tylko refleksem świetlnym, a co faktycznie należy do zdjęcia.
Ale przynajmniej utwierdzacie mnie w przekonaniu, że to tylko mózg płatający figle ;p.
Jestem Januszem photoshopa, ale może poniższa przeróbka komuś pomoże zlokalizować kostuchę ;p. A, no i oczywiście otwarcie w nowym oknie, a może nawet zapisanie zdjęcia jest chyba lepszym pomysłem.
Zrobiłem jeszcze jedną przeróbkę, trochę bardziej realistyczną - mogłem ją zarzucić jako bait na początek ;p