Wpis z mikrobloga

@Kapitalis: Mam nadzieję, że dożyję czasów, w których bogacze dojrzeją do tego, żeby odnaleźć swoje hobby w wspieraniu rozwoju nauki albo jakiejś innej produktywnej rzeczy, zamiast w realizowaniu kaprysów rodem ze średniowiecza, no ale dopóki to ich legalnie zdobyte pieniądze, nie będę kręcić nosem.
Ad meritum, zgadzam się z @Woojt92, że to powinno być sprywatyzowane i od siebie dodam, że fakt iż państwo oferuje taką usługę wydaje mi się cokolwiek
@Leonowicz: Konie to wielki biznes, a jeździectwo jedno z najlepszych sportów i aktywności. Poczytajcie sobie http://www.otostrona.pl/akademiajezdziecka/index.php?p=1_24_Dlaczego-warto-wybra-je-dziectwo
Można zachęcić do prywatyzacji bez prymitywnych tekstów. Dla was to średniowiecze, a dla mnie jesteście prostakami.

Marengo nie pozdrawia.
( ͡ ͜ʖ ͡)
Pobierz Kapitalis - @Leonowicz: Konie to wielki biznes, a jeździectwo jedno z najlepszych spo...
źródło: comment_kitjDYuk67Q0UANjYvLqo5IcGoY6RNEM.jpg
@Kapitalis: Dla mnie bardziej pejoratywny wydźwięk ma "oświeceniowy". Wiele zależy od indywidualnej oceny epok. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak czy inaczej, zdając sobie sprawę z pewnych pożytków wynikających z tego hobby oraz z faktu, że dla wielu to dochodowy biznes, dalej jestem zdania, że lepszym zajęciem jest stawianie akceleratorów cząstek. Choć nikomu oczywiście niczego nie zabraniam.
@Woojt92: w Polsce jeszcze kilkanaście lat temu mieliśmy ok 60 państwowych stadnin. Obecnie jest ich liczba zredukowana do 20. Z powodu mniejszego zapotrzebowania na konie.
Nie wiem jednak, co jest w takiego gryzie Cię w tym, że istnieją państwowe spółki, które są rentowne, mają międzynarodowy prestiż, promują Polskę, dają pracę w regionie w którym jest z tym krucho... no ale hodują konie, więc średniowiecze i zabobon.
W całej zachodniej Europie są
@Woojt92: śmieszniejsze jest, że konie zdychają i winą obarczają prezesa, jakby im strychninę do paszy sypał.

Jak ktoś słusznie zauważył, zapewne jakiś życzliwy pracownik bardzo się stara, by zostać męczennikiem KOD i PO, a ludzie wieszają psy na PiS, mimo że nie mają żadnych dowodów na jakiekolwiek zaniedbania.