Wpis z mikrobloga

Jak mnie w-----a to polskie, cwaniaczkowate podejście. Kupili mieszkanie koło rury, a teraz im ta rura przeszkadza i Veolia ma wypluć 5 milionów na zakopanie rury. Jak deweloper zapewniał, że rura zniknie, a nie zniknęła, to najwyżej można mieć do niego pretensje.

http://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/1,34862,19862089,osiedle-pod-rura-mieszkancy-pisza-skargi-do-paryza.html#BoxLokWawImg
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ostoja: Niech ją pomalują i nie będzie tragedii. Ja od jakiegoś czasu w takich przypadkach nagrywam rozmowy. Nie zdarzyło mi się, żebym musiał wykorzystywać, ale przynajmniej nie minę się z prawdą, a pamięć jest ulotna.
  • Odpowiedz
Tak jak nowobogaccy z pewnego osiedla na Bemowie w Warszawie. Kupili mieszkania przy lokalnym lotnisku, które istniało kilkadziesiąt lat wcześniej od ich bloków i się burzą, że głośno ( ͡° ͜ʖ ͡°) Albo warszawski Ursynów, wiadomo było, że ma być trasa, a potem wielkie halo, że ma być tunel. Tu niestety wygrali i tunel będzie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@BackToTheFuture: Spoko, Robyg teraz buduje osiedle "Młody Wilanów", które będzie tuż obok odkrytej POW. Albo Marvipol na Kłobuckiej - tam to strach gacie na balkonie powiesić, bo silniki samolotów mogą je zdmuchnąć.
  • Odpowiedz
@ostoja: szkoda strzępić ryja. Moja ciotka kupiła działkę obok działającego od kilku lat, prężnie rozwijającego się tartaku, wybudowała tam dom, a teraz n--------a do gazet i urzędów, że hałas. A kontrole wykazują zgodność z normami. Ona dalej walczy. Gardzę.
  • Odpowiedz