Wpis z mikrobloga

@karid: Zazwyczaj dawali punkty, jak po prostu dadzą punktację inną (bez tych 6pkt) to w sumie i tak dobrze, bo zadanie 2 było najgorsze ;)
  • Odpowiedz
@nosmis: rozwiązywaliśmy kilka próbnych oraz robiliśmy standaryzację matury z infy (przyjeżdża jakaś babka z oke i daje do rozwiązywania zadania, które będą za kilka lat na maturze) i były trudniejsze zadania (głównie mam na myśli cześć teoretyczną, gdzie było o wiele więcej do pisania algorytmów, a w części praktycznej programowanie było gorsze)

W tym roku było pracochłonne zadanie z excela i paradoksalnie więcej dłubałam w excelu, niż pisałam program
  • Odpowiedz
@karid:

"W związku z błędem, minister edukacji poprosiła szefa CKE o wyjaśnienia oraz zobowiązała go do przyznania wszystkim zdającym maksymalnej liczby punktów za to zadanie."
  • Odpowiedz
@kejwmen: też się zastanawiałam, czy żubrów programem nie zrobić ale stwierdziłam, że wygodniej mi będzie w excelu - wykres też generowałeś programem, czy skorzystałeś z excela do samego wykresu ?
  • Odpowiedz
@Emkacf: program zapisywał w pliku wszystkie potrzebne dane, wyciągnąłem co potrzebne (bodajże 3 dni tylko były) i zrobiłem wykres w excelu.

Po zabawie z SQLem w Accessie miałem dość office'a (zacząłem od piątego zadania), wolałem program machnąć.
  • Odpowiedz