Aktywne Wpisy
zonobijca +797
- w 1989 obaliliśmy w Polsce komunizm
- w 2024 za krytykę komunizmu traci się pracę w rządowych mediach
Panie i Panowie, nic się nie dzieje, Unia wcale nas nie trzyma za mordę, to tylko urojenia prawaków, uśmiechajmy się dalej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#paryz2024 #bekazlewactwa #sejm #tusk
- w 2024 za krytykę komunizmu traci się pracę w rządowych mediach
Panie i Panowie, nic się nie dzieje, Unia wcale nas nie trzyma za mordę, to tylko urojenia prawaków, uśmiechajmy się dalej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#paryz2024 #bekazlewactwa #sejm #tusk
Eptu +874
Czy serio trzeba wszystko co wiąże się z dziećmi zdrabniać? To boli tak samo jak pieniążki ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Otrzymaja pomoc i ani widu ani slychu xD jak miriam po wyborach
Konkretnie, na co zbieracie pieniądze w tej zbiórce?
W jaki sposób (czy w ogóle) ta zbiórka jest powiązana z: https://www.siepomaga.pl/lenarogalska ?
@pokorski: Też właśnie to znalazłem i dopiero tam wpłaciłem pieniądze. Więc nawet jeśli to próba wyłudzenia to nieudana bo pieniądze poszły tam gdzie powinny.
Jestem ciężkim człowiekiem do pomagania w tego typu sprawach, więc spędziłem 1-2h żeby zweryfikować czy po prostu jako ten nieczuły na ludzkie (dziecięce) cierpienie cham nie mam trochę racji, żeby oczyścić sumienie. No i ogólnie sprawa wygląda tak, że w Polsce mamy prawie taką samą jakość walki konkretnie z siatkówczakiem oka w Centrum Zdrowia Dziecka, ponadto zabieg jest refundowany, a samo centrum (fakt, nienajlepsze źródło, bo cholernie powierzchowne) wnioskując po odpowiedziach na Facebooku jest bardzo zainteresowane niesieniem realnej pomocy szybciej niż po roku czekania w kolejce. Pytanie zadałem, bo nie zgadzała mi się kwota - 20k PLN wydaje się "rozsądne" w przeciwieństwie do tych kwot ze zbiórek rzędu miliona, które zapamiętałem z wielu wykopów na temat tej choroby.
Zastanówcie się szczerze, chociaż to trudne, czy mając milion złotych wsadzilibyście go dla swojego konkretnie dziecka w zabieg u dr Abramsona?
Jakie jest rozsądne wyjaśnienie konieczności zbierania tak wysokiej kwoty, gdy istnieją opcje prawie równie dobre w Polsce?
Ogólnie: w bardzo wiele (większość) zbiórek na wykopie łączy kilka