Aktywne Wpisy
greenbong +144
Nie rozumiem jak można chcieć mieć dzieci. Jestem u siostry trzeci dzień, dwójka dzieci 2 i 5 lat i to jakiś koszmar xds
Ciągle trzeba się tym zajmować, bez przerwy potrzebuje uwagi. Siorka i szwagier od 4 lat to wrak człowiekow. Ciągle niewyspani, ciągle rozdrażnieni, dla nich błogosławieństwem jest jak przyjadę na 3 dni, bo dzieci mnie lubią i mają w końcu chwilę spokoju xd.
Ta relacja z tymi dziećmi, pomimo że
Ciągle trzeba się tym zajmować, bez przerwy potrzebuje uwagi. Siorka i szwagier od 4 lat to wrak człowiekow. Ciągle niewyspani, ciągle rozdrażnieni, dla nich błogosławieństwem jest jak przyjadę na 3 dni, bo dzieci mnie lubią i mają w końcu chwilę spokoju xd.
Ta relacja z tymi dziećmi, pomimo że

alberto81 +1197

tl;dr: wersje trzymać w tags czy branches?
Mam repozytorium GIT.
Robię commity i chcę zachować poszczególne wersje. Oznaczam je za pomogą tagów (tags):
6 commit
5 commit [tag: v.2.0]
4 commit
3 commit [tag: v.1.0]
2 commit
1 commit
I jak mam teraz zrobić wersję v.1.1? Nie mogę wrzucić commita pomiędzy 3 a 4. Mieszać tam za pomocą rebase?
Może jednak powinienem trzymać wersje w branchach?
Wersje major podzielić na branche (2.x), minor jako tagi.
@controll: ok, czyli tak jak @Ginden pisze.
Bo już z tych tutoriali wywnioskowałem, że używa się:
- tagi: do oznaczania wersji (jak np. tutaj, minor i major jako tagi - ale to jest niepraktyczne, bo nie można rozwijać starych wersji major).
- branche: każdy dla osobnych funkcjonalności lub dla programisty (żeby potem mergować do głównej wersji). Nie czytałem o trzymaniu wersji w branchach, ale tak
W skrócie:
Aktualną masz po to, aby w każdy momencie móc poprawiać błędy od użytkowników, "rozwojową" do wydawania nowych wersji. Jak już stwierdzisz, że "rozwojowa" osiągnęła wszystkie założone