Aktywne Wpisy
Weźcie mi to wyjaśnijcie, bo nie jeden raz jestem świadkiem podobnych sytuacji. Weźmy przykład imprezy: WESELE
Ja z moją kobietą (programista + prawnik) 1-2 w nocy: zaorani, zmęczeni, głowy już wiszą nad stołami dosłownie utrzymywane siłą woli i zaraz zwijamy do domu
w tym samym czasie jakieś robolskie pary typu mechanik/budowlaniec + kasjerka/fryzjerka/monterka produkcyjna zapyerdalający po 12h dziennie wywijają na parkiecie, drą pisdy, pełni energii, dopiero się rozkręcają.
My sen po 8h,
Ja z moją kobietą (programista + prawnik) 1-2 w nocy: zaorani, zmęczeni, głowy już wiszą nad stołami dosłownie utrzymywane siłą woli i zaraz zwijamy do domu
w tym samym czasie jakieś robolskie pary typu mechanik/budowlaniec + kasjerka/fryzjerka/monterka produkcyjna zapyerdalający po 12h dziennie wywijają na parkiecie, drą pisdy, pełni energii, dopiero się rozkręcają.
My sen po 8h,
Polaczki będziecie ruchani aż was kukle będą swędzieć ???????? #bekazlewactwa
Bardzo poważna sprawa, mniej niż 5% populacji słyszy różnicę pomiędzy 192 kbps i bezstratnymi formatami, a nie znaleziono nikogo, kto w ślepej próbie widzi różnicę między między 320 kbps i bezstratnymi formatami.
Tak samo jak w ślepej próbie większość woli Pepsi niż Colę, ale i tak ta druga sprzedaje się dwa razy lepiej :P
Jaka karta dźwiękowa?
W jakim pomieszczeniu?
Jakie ustawienie monitorów?
Bardzo jestem ciekaw odpowiedzi ^^
@Ginden: a jeszcze osobna kwestia to domorośli muzycy hobbyści:
- a po co trzymasz te wypociny cały czas w wave? mp3 nie wystarczy?
- bo mp3 ścina wysokie częstotliwości
- a zobacz czy w ogóle coś ci gra powyżej 8kHz
- no nie gra...
ciekawe, mógłbyś podać źródło?
@to_jest_chyba_kurcze_zart: On tak zawsze #!$%@? aby coś napisać. Sam przeprowadzałem ślepą próbę na dobrym sprzęcie, 9/10 trafionych (ten sam plik źródłowy). Więc mamy przełom i znalazła się taka osoba ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wystarczy sprzęt o klasę lepszy niż biurkowe grajki do komputera (taki marketowy hifi entry level, żaden tam haj end) i różnicę pomiędzy 320kb/s a FLAC widać (słychać) jak na dłoni.
Sam mam sprzęt grający z takiej półki i co kto przyjdzie w odwiedziny i twierdzi, że różnicy nie słyszy - puszczam ten sam numer przełączając źrodła na wzmacniaczu - nikt mi jeszcze nie powiedział, że dalej nie słyszy różnicy.