Wpis z mikrobloga

#minecraft #mirkocraft

Witam wszystkich mirków :)

Wybaczcie, że zajmuje wasz cenny czas(tyle śmiesznych obrazków do obejrzenia), ale może ktoś będzie zainteresowany.
Dłużej nie przedłużając, ostatnio(a dokładniej wczoraj) postanowiłem odświeżyć pamięć o minecrafcie i wiecie co?
Multiplayer to jednak multiplayer. Aczkolwiek typowe serwery mnie nie interesują. Liczy się survive i właśnie taki serwer chciałbym postawić. Z minimalną liczbą pluginów(typu plugin który powzowli monitorować nieuczciwe zachowania), bez żadnych parcel itd. itp. totalna samowolka budowlana żadnych zgód urzędników etc.

I tutaj moje pytanie, czy byłby ktoś zainteresowany taką formą gry?

Jeśli byłoby w ogóle jakieś zainteresowanie, to ostateczna forma jak serwer będzie wyglądał jest do ustalenia.
Więc czy jest ktoś zainteresowany?
Macie jakieś sugestie co powinno się znaleźć na serwerze?
  • 6
@jackamer: wszystko zależy od tego, jak ten serwer jest zrobiony. Typowe survivale bez niczego prowadziły do burdelu, rozkopanego terenu do okoła spawnu, pułapek, rozlanej wszędzie lawy, a tam, gdzie da się stąpać i nie ma już pvp stoją wykokszeni gracze którzy od razu zabijają wszystko, co się rusza. Wszystko dzięki #!$%@? bydlęcym dzieciom bez manier. Bez cuboidów jednak się nie obejdzie. Ale czytając, co chcesz zrobić wydaje mi się, że spodoba
@ZohanTSW: Nigdy nie mówiłem, że chce zrobić publiczny serwer. Może źle się wyraziłem, bardziej mi chodzi mi znalezienie osób do wspólnej gry. Oczywiście chiałbym dać każdemu mireczkowi szanse (jeszcze trzeba przemyśleć sprawe zielonek, bo to mogłoby skutkować zalewem trolli), a osoby zaproszone na serwer same by się weryfikowały(przecież jest worldguard czy coś takiego).
@Magdalenaa89: ogólnie to nie chce na nikim żerować, nie chce od nikogo wsparcia. Najważniejsza jest dobra zabawa:) oraz jestem otwarty na wszelkie propozycje, fajnie bybyło żeby każdy mógł wnieść wartościowy pomysł na serwer. Oczywiście z uwzględnieniem głównego założenia serwera, jak najmniej udziwnień (roleplaye, jakies shopy, nawet najlepiej nawet jakby się obyło bez cuboidów a dzialanie w oparciu o zaufanie.... no i oczywiscie wl oraz anti grief)