Wpis z mikrobloga

Mirki,
mam pytanie odnośnie "kariery" w #programowanie :P

Aktualnie znam dosyć dobrze HTML5, CSS3, SASS, Bootstrap, RWD + podstawy JavaScript.
Od jakiegoś czasu przysiadłem sobie do Pythona, ponieważ bardzo mnie zainteresował.
I teraz mam problem...

Nie wiem czy iść dalej w webdev czy skupić się na Pythonie.

Moim głównym celem jest zdalna praca dla zagranicznej firmy w związku z tym jest to dla mnie najważniejsze kryterium.

Czy Waszym zdaniem prościej jest znaleźć pracę zdalną jako programista pythona czy łatwiej jest w webdevie?

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RARvolt: szczerze mówiąc bardzo nie podoba mi się javascript, dlatego wolałbym iść w kierunku pythona :P O Flasku i Django mam jakieś pojęcie i to jest mój następny cel nauki jeśli wybiorę drogę pythona
  • Odpowiedz
@mozz: Jakimś wyjściem jest poświęcić sporo czasu na projekty open source i budować sobie dzięki nim CV. Ale czy masz tyle czasu? We frontendzie zawsze możesz sobie iść na odesk i trzaskać jakieś skórki dla wordpressa i przynajmniej Ci jakieś grosz skapnie od razu.
  • Odpowiedz
@mozz: webdev to nie tylko front. Przecież jeśli Cię bardziej interesuje backend, to siedzisz na backendzie. Python spoko, ale obecnie jeśli chodzi o backend to świat stoi głównie na Javie i C# :)
  • Odpowiedz