Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
dplus2 +373
Pan wielki przedsiębiorca chyba właśnie sobie sprezentował efekt odwrotny od zamierzonego. Na Linkedin peany pochwalne wobec mbanku
#mbank
#mbank
źródło: 1719475031483
Pobierz

Co mogę z tym problemem zrobić? czy IKEA ma prawo dać mi tylko takie dwie opcje? Dodam, że sprzęt ma 5 lat gwarancji (ciekawe po co skoro nie ma serwisu i model nie jest już produkowany) a ponadto w gwarancji jest zapis:
"W przypadku kiedy dany produkt nie jest już dostępny w sprzedaży, IKEA zapewni jego zamiennik porównywalny pod względem funkcji, jakości i ceny" i tutaj też problem ponieważ zamiennik jest jeden, ma podobne funkcje, ale ma wyższą cenę.
#ikea #gwarancja #uppleva #rtv #prawo
A odnośnie rękojmi - obowiązuje 24m od daty zakupu tak? więc jak ma się to do 5 lat gwarancji? załóżmy że sprzęt psuje się po 25 miesiącach i co wtedy? Jeżeli dobrze ogarniam to wtedy mogę zgłaszać problem na podstawie gwarancji producenta/sprzedawcy, a w niej widnieje zapis:
"Jeżeli dane roszczenie gwarancyjne zostanie uznane, IKEA dany
produkt naprawi lub wymieni na taki sam, niewadliwy.
@cebulion: uprawnienia z rękojmi są niezależne od uprawnień z gwarancji. Możesz dochodzić ich niezależnie, nie są powiązane a skorzystanie z jednego ani nie warunkuje ani nie wyklucza skorzystania z drugiego.
Za zwróconą kasę kup sobie soundbara z subwooferem taki jaki Ci się podoba wizualnie. Będzie buczał podobnie do uplevi ale dźwięk z tv podretuszuje. Jak chcesz coś lepszego i bez wstydu puścić muzykę w niewymagającym towarzystwie zwłaszcza bumbum dołóż