Wpis z mikrobloga

Oglądam jakiś tutorail o React.js i nie wierzę co się odpierdziela. Koleś używa reacta tylko do renderowania HTMLa jakby nie mógł go sam napisać, później całą logikę wpierdziela w jQuery spageti code xD Mam nadzieje, że ludzie nie uczą się od takich typków bo to podchodzi pod kryminał
#webdev #javascript #react
bonus - Oglądam jakiś tutorail o React.js i nie wierzę co się odpierdziela. Koleś uży...
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bonus: Polecam tutoriale z egghead.io . Czasem mam wrażenie, że niektóre tutoriale na YT uczą więcej złego niż dobrego :D.

Druga sprawa, to nie dziw się, że używa go do renderowania czegoś prostego, co może zrobić bez Reacta. Musi pokazać najpierw proste przykłady, żeby dojść do bardziej zaawansowanych zagadnień.
  • Odpowiedz
@MrGreeneye: W drugiej części tutoriala dalej jest spagetti code w jQuery i godzina materiału o React.js ogarniczyła się do wyrenderowania HTMLa i użycia Routera xD
  • Odpowiedz
@bonus: nie mam czasu na oglądanie i analizę, ale w ogólnym skrócie: obecnie htmla renderujemy JSem :P No i vanilla.js ponad wszystko. Szczególnie w wersji 2015 #pdk
  • Odpowiedz
@bonus: nie do końca. Nie mam nigdy kurcze czasu, żeby coś nagrać a co dopiero skończyć mojego starter packa, ale dla przykładu:
Połącz sobie webpacka z babelem albo type scriptem i angularem 2 i zobacz co Ci z tego wyjdzie :P

A backend niema nic do HTMLa nie zależnie w jakim języku był by pisany :P Backend do frontu ma wypluwać JSONa i nic więcej :P
  • Odpowiedz
@bonus: phantom.js ? Poza tym google pracuje nad tym, żeby nie robić tego typu workaroundów, a póki co właśnie proponują tego typu rozwiązania :)

Problem stary jak angular :P
  • Odpowiedz