Aktywne Wpisy

Jailer +122
Krótka piłka - do rozdania mam Kingdom Come: Deliverance Royal Edition na Steam. Losowanie jutro o 21.
Zasady:
1. Plus.
2. Komentarz.
3. Zielonki wypad.
A jeśli ten wpis dostanie minimum 2137 plusów, to rozdam drugi klucz osobie, która napisze najbardziej plusowany komentarz (zielonki dalej wypad).
#gry #rozdajo #steam #kingdomcomedeliverance
Zasady:
1. Plus.
2. Komentarz.
3. Zielonki wypad.
A jeśli ten wpis dostanie minimum 2137 plusów, to rozdam drugi klucz osobie, która napisze najbardziej plusowany komentarz (zielonki dalej wypad).
#gry #rozdajo #steam #kingdomcomedeliverance
źródło: image
Pobierz
obuniem +54
#frenpill #apustaja
Chop się boji.
Chop się boji, że jak się zwolni z kołchoztransu, to będzie bezdomny i będzie miszkał w paczce po czipsach, ehh. Chop się boji się zwolnić się, ehh. Chop nic nie umi przecie, jedynie kierownice se trzymać, zapiąć zamek błyskawiczny i zawiązać buciki, ehh. Chop tak psioczy na kołchoztrans, ale z drugiej strony, to:
- jest stabilnie (umowa na czas nieokreślony + chętnych na taką
Chop się boji.
Chop się boji, że jak się zwolni z kołchoztransu, to będzie bezdomny i będzie miszkał w paczce po czipsach, ehh. Chop się boji się zwolnić się, ehh. Chop nic nie umi przecie, jedynie kierownice se trzymać, zapiąć zamek błyskawiczny i zawiązać buciki, ehh. Chop tak psioczy na kołchoztrans, ale z drugiej strony, to:
- jest stabilnie (umowa na czas nieokreślony + chętnych na taką
źródło: Fy7JN5OWYAM-Ki8
Pobierz

Przyszło mi jakieś g---o z aliexpress, miało być 11W/m a na 5 metrach podłączonych z obu stron zamiast deklarowanych 66W wyszło po kolei tak:
IP22 Warm White 2,5A 30 WattIP22 Warm White 1,9A 22 WattIP22 Cold White 1,7A 20,4 WattIP22 Cold White 1,7A 20,4 WattIP65 Warm White 2,5A 30 WattIP65 Warm White 2,7A 30,3 WattIP65 Cold White 1,9A 22,8 WattIP65 Cold White 1,8A 21,6 WattSprzedawcy PIEN Led Lighting Factory nie polecam, a teraz lece z dispute bo to g---o do niczego mi sie nie nada...
#oswietlenie #remontujzwykopem #budujzwykopem #led #aliexpress
http://allegro.pl/tasma-led-5m-600-led-2835-10w-ip20-nowosc-i5599156263.html nasza taśma. 120diód, 10w/m(realnie mierzone).
Zwieksz napiecie na tasmie... One nie maja szans miec takich parametrow przy normalnym 12V zasilaczu..
A macie sklep stacjonarny co mozna podjechac i poobczajac, bo nie chce mi sie pieprzyc w wysylki i odsyłki?
To znaczy, ze kupiles kijowe zasilacze. Rozsadny zasilacz ma mozliwosc regulacji napiecia wyjsciowego o okolo +/-1V... Bardzo mozliwe, ze kable, zasilacz i multimetr wprowadzaja za duze spadki napiec... Chyba ze mierzyles cegowym, to jeden przypadek mozesz usunac...
@FalseIdeas: Czyli chcesz zmusić chińczyka by pchał około 25-27mA w smd 3014? A potem będziesz narzekać że chińskie taśmy się przegrzewają, krótko świecą i migają ...
http://alilove.pl/5m-tasma-led-smd-5630-12v-60ledm/
ale chyba nie o to ci chodzi?
@Saute: poobczajam te wasze 2835, bo 3014, ktore dzisiaj przyszly bede musiał odesłać, ale to temat jeszcze za trochę. Podprysznicem profil jest i ma byc uszczelniony, do srodka jeszcze chcialem wrzucic wersje w silikonie, zeby mnie 12V nie zabiło ;)
@hrumque: W paskach 24V, które mam ta dioda tyle ogarnia.
@alilovepl: musze
A macie cos kolorowego co duzo swiatla daje, bo tez mi trzeba?
Ew. z słabszych taśm w kolorach - 3528 tylko. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Zamowilem RGB 5050 na ali ale jak maja byc rownie gowniane co te biale 3014 to tez wroca, a wole cos sprawdzonego.
Nie ukrywam i mówię wprost - też mamy ledy z Chin, tyle, że mamy to robione specjalnie pod nas, pod naszym szyldem, firmą i wg. naszych wytycznych.
Jak będziesz robił jakieś zakupy - śmiało wal na PW, pogadam z szefami, może jakiś rabat zrobiliby dla Wykopowicza, bo wiedzą co to Wypok. :)
@FalseIdeas: co nie znaczy, że jest to sensowne/bezpieczne dla nich. Maks 20mA z tego co w jakimś PDFie czytałem, w dodatku jasność nie jest liniowa od prądu - jak wsadzisz jej 2A to nie będzie 100x jaśniejsza ;)
@hrumque: Epistar ma SMD 3014 0.1W 30mA.
@FalseIdeas: to jeszcze sprawdź, że ok ale przy zachowaniu Tamb 20'C ;)